El regidor Josep Gili acompanyarà Ramon Bacardit a la llista de Junts per a les eleccions a Manresa

Unes 150 persones, inclòs l'exconseller Joaquim Forn, participen al brindis del recentment escollit cap de llista de la formació a les eleccions municipals de 2023

Ramon Bacardit durant la seva intervenció al brindis del Sielu
Ramon Bacardit durant la seva intervenció al brindis del Sielu | Junts
Redacció
08 d'abril del 2022
Actualitzat a les 8:06h
Aquest dijous, el candidat a l'alcaldia de Manresa de Junts per Catalunya a les properes eleccions municipals, previstes per al maig de 2023, Ramon Bacardit, ha celebrat la seva proclamació com a candidat, amb un brindis al Sielu de Manresa. Ho ha fet envoltat d'unes 150 persones entre amics, familiars i associats al partit. 

Acompanyat de l'exconseller Joaquim Forn, el diputat David Saldoni i dels regidors Josep Gili i Antoni Massegú, ha anunciat que Josep Gili formarà part d'aquest projecte de forma activa i significativa. A la seva vegada, el regidor ha mostrat la seva predisposició i il·lusió en participar activament en aquest projecte. Per la seva banda, el conseller Forn ha explicat la importància del compromís polític a nivell local tot agraint "la valentia dels qui fan un pas endavant". Forn ha explicat les qualitats que aportava el candidat a la ciutat.

L'acte ha estat acompanyat amb la música en directe de la cantautora manresana Berta Sala i dirigit per Laia de Mendoza. El diputat Saldoni, la coordinadora de Junts a les Comarques Centrals, la moianesa Montse Girbau, i el coordinador comarcal Toni Massegú, han obert l'acte explicant el perquè d'un procés de primàries i el que ha aportat de bo aquest procés. Així, Massegú ha exposat l'oportunitat que ha comportat "per generar debat intern, enfortir el partit i apropar més persones al projecte".

Ramon Bacardit al seu torn, ha fet una intervenció concisa –tot advertint que no faria una conferència- en la qual ha explicat el motiu del seu pas al front en la política municipal, posant de rellevància l'exemple "d'entrega i lideratge humanístic" del conseller Forn. Bacardit ha fet una crida als assistents i a tothom de la ciutat que se senti interpel·lat i que cregui en aquesta ciutat, per construir un projecte de ciutat il·lusionador. "Hem de fer que Manresa brilli amb llum pròpia", ha sentenciat Bacardit, que ha expressat el seu convenciment del potencial de Manresa i ha animat als assistents a "aturar l'espiral de desesperança" en el qual es veu immersa la ciutat des de fa un parell de dècades. 

"Vull treballar per fer una ciutat més viva, més verda, més dinàmica, més amable. On els empresaris hi vulguin invertir, els emprenedors hi puguin emprendre, on es pugui passejar pels carrers i parcs il·luminats i plens d'arbres sentint-se segur, on els seus ciutadans puguin treballar i créixer tan a nivell personal com professional" i ha advertit que la ciutat no la pot fer un Ajuntament, sinó que són els seus ciutadans, les entitats, les associacions, les empreses, qui la fan. Per això "cal traçar un objectiu comú, un sentiment de col·lectivitat. Cal empoderar la ciutadania, les entitats, el comerç, les associacions. Cal despertar d'aquesta dècada on hem tingut de tot, per tornar a creure que som, els ciutadans, els protagonistes de la construcció de la Manresa del futur. I ho hem de fer de baix a dalt, des de cada casa, des de cada barri".

Bacardit ha continuat expressant la voluntat que la ciutat tingui un lloc al país i en aquest sentit creu que el país també té la responsabilitat de tenir un projecte per a la ciutat; "Manresa ha d'apuntar cap on vol anar, si. Però el país també ha de tenir un horitzó per a Manresa".

La intervenció ha conclòs tot explicant que els propers mesos "s'escoltarà a la gent, seurà a cada barri de la ciutat". El partit, els regidors i el candidat volen "escoltar i recollir les sensibilitats de la ciutadania per tal de definir una voluntat col·lectiva, per transformar-la en una pla que es pugui dur a terme després de les eleccions". 

L'acte ha conclòs amb un brindis col·lectiu, en el qual la presidenta local Lluïsa Tulleuda ha encomanat als assistents a fer un brindis per la ciutat.