Ocupació

La Setmana de l'Ocupació del Bages inclourà com a acte central la Fira de l'Ocupació

Durant la setmana, s'han organitzat una desena llarga de tallers i xerrades presencials

per Redacció, 7 d'abril de 2022 a les 15:07 |
Presentació dels actes de la Setmana de l'Ocupació del Bages | AjM
L'Ajuntament de Manresa impulsa del 25 al 29 d'abril la segona edició de la Setmana de l'Ocupació del Bages, amb un seguit d'activitats presencials adreçades a persones que busquen feina i també a professionals de Recursos Humans i d'orientació laboral.

El programa inclourà com a acte central la Fira de l'Ocupació del Bages, el dijous 28 d'abril, on les persones que busquen feina podran contactar amb les empreses i posar en pràctica les estratègies. La Fira, que arriba a la cinquena edició, s'organitza de forma conjunta entre l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Manresa. Enguany retorna a les seves dates habituals, després que l'any passat es fes el desembre, ajornada per la pandèmia.


Aquest dijous al matí, la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz, i la presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, han presentat el programa d'actes en roda de premsa. La Setmana de l'Ocupació del Bages es va estrenar l'any passat de forma virtual, en el marc de la pandèmia, i enguany es durà a terme en un format bàsicament presencial. Té per objectiu fomentar l'ocupació de qualitat a través de recursos de l'administració i la col·laboració amb agents i empreses del territori. Les activitats estan organitzades per l'Ajuntament de Manresa a través del Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO), Manresa Campus Universitari i la Cambra de Comerç de Manresa, amb la col·laboració d'una desena llarga d'entitats.

La Setmana s'inaugurarà el dilluns 25 amb una conferència virtual sobre l'anomenat wellness corporatiu, concepte que té com a finalitat aconseguir el benestar de les persones en el seu lloc de treball. El taller està dirigit als responsables de direcció i gestió de les persones de les empreses del territori.


El mateix dilluns, el CIO de Manresa farà la primera de les quatre formacions presencials que durà a terme al llarg de la setmana per donar eines de suport a totes les persones que busquen feina i preparar-les per a la Fira de l'Ocupació. En primer lloc, dilluns, durant tot el matí, s'impartirà el taller Els oficis no tenen gènere per donar eines per fer front a la influència que té el gènere en el mercat de treball.

L'endemà, dimarts, farà un taller enfocat a totes aquelles eines que influeixen en una entrevista de feina, taller que, el mateix dia també es farà a UManresa. Dimecres al matí, el personal del CIO donarà estratègies per enfocar el procés de selecció i l'entrevista. A la tarda, farà un taller acció tutorial enfocat als professionals que treballen en l'orientació laboral de persones.

Per la seva banda, en el mateix marc de la Setmana de l'Ocupació, les universitats de Manresa tiren endavant el cicle De la universitat a la feina, amb diferents conferències. Així, dilluns, la UPC organitzarà una xerrada on es donaran consells i trucs per fer currículums atractius i que captin l'atenció de les empreses a Linkedin. Dimarts, UManresa organitzarà el taller per preparar-se les entrevistes de feina i, dimecres, una xerrada sobre oportunitats laborals i educatives a l'estranger. I el divendres, la sala d'actes de l'UPC de Manresa acollirà un taller per trobar les eines pràctiques per fer el primer pas al món laboral, amb l'objectiu de guanyar seguretat i confiança amb la primera contractació temporal.

D'altra banda, la Cambra de Comerç de Manresa durà a terme dimarts 26 un taller adreçat a tècnics de Recursos Humans, on es donaran noves estratègies per a la gestió del talent. I el dimecres a la tarda, PIMEC Catalunya Central organitzarà a l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet una jornada sobre la FP Dual al Bages, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i FormaBages.

Les inscripcions als tallers i xerrades estaran obertes a partir d'aquest divendres al web del CIO o a través de les entitats que coordinen algunes de les accions.

El Museu de la Tècnica acollirà la cinquena Fira de l'Ocupació del Bages


El dijous 28 d'abril es reserva per a la Fira de l'Ocupació del Bages. La fira, que arriba a la cinquena edició, tornarà a fer-se al Museu de la Tècnica de Manresa, emplaçament que es va estrenar en la darrera convocatòria, celebrada fa quatre mesos (que s'havia ajornat a causa de la pandèmia).

La Fira de l'Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d'impuls de l'ocupació juvenil en el marc del programa de Garantia Juvenil. Compta amb el suport del programa Bages TTT, que impulsen al territori l'Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l'ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l'automoció.

En la darrera edició de la fira hi van participar gairebé una vintena d'empreses que buscaven entre el públic nous professionals per incorporar a les seves plantilles. En total, més de 400 persones van participar en el certamen. De moment, l'edició del proper 28 d'abril ja té confirmada la presència d'una vintena d'empreses, xifra que pot augmentar en el decurs de les properes setmanes.

Alumnes de cicles formatius han preparat el seu currículum en tallers previs


Durant aquestes darreres setmanes, l'alumnat de cicles formatius ha rebut formació del CIO de Manresa per preparar el seu currículum personal, per tal que el puguin entregar a les empreses de la fira, el dia 28 d'abril. En total, s'han programat 51 tallers, que s'han fet a cinc centres educatius de Manresa: Cal Gravat, FEDAC, Instituts Peguera, Guillem Catà i Lacetània. Dels 51 tallers, actualment en queden 5 per fer-se abans de la fira. En el taller, els alumnes han rebut eines per elaborar un CV eficient i que actuï com a element diferenciador en la recerca de feina. La majoria d'alumnes han estat de Formació Professional, però també de batxillerat.

Programa d'actes de la Setmana de l'Ocupació del Bages


Wellness corporatiu: com millorar el benestar emocional dels teus treballadors i treballadores


Dilluns 25 d'abril. De 9 a 10 hores. Format Online.

El wellness corporatiu té com a objectiu principal aconseguir el benestar de les persones en el seu lloc de treball i traduir-ho en crear empreses saludables. Des de Projecte Mosaic, la Montserrat Sala i Carolina Puig Arnau presentaran estratègies per cuidar la salut emocional de les persones treballadores. Taller dirigit als responsables de direcció i gestió de les persones de les empreses del territori.

Inscripcions a aquest enllaç.

Els oficis no tenen gènere


Dilluns 25 d'abril. De 09.30 a 11.30 hores i de les 12 a les 14 hores. CIO Manresa

Vols entendre el paper que juguen la socialització, els estereotips i els rols de gènere a l'hora de buscar i trobar una feina? La Gina Piqué tècnica de gènere us donarà les eines per conèixer quina influència té el gènere en el mercat de treball i com fer-hi front.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

De la universitat a la feina. Fes que el teu CV no passi desapercebut a Linkedin


Dilluns 25 d'abril. De 12.15 a 14.15 hores. UPC Manresa. Sala d'actes

Especialitzada en programes d'orientació i inserció laboral dirigits a diversos col·lectius l'Elvira Arias ens donarà tota una sèrie de consells i trucs per fer currículums atractius i que captin l'atenció de les empreses a Linkedin. Veuràs com el teu CV canvia i segur que no passarà desapercebut.

Inscripcions a aquest enllaç o al codi QR del programa d'activitats.

Noves estratègies per la gestió del talent. Employer Branding i Inbound Recruiting


Dimarts 26 d'abril. De 09 a 11 hores. Cambra de Comerç de Manresa

Cada cop més les empreses necessiten perfils més específics per desenvolupar els seus projectes. Carlos Bella, consultor en desenvolupament personal, oferirà un taller on els tècnics de RRHH coneixeran les eines necessàries per poder portar a terme una estratègia d'Inbound Recruiting i Employer Branding que els permeti atreure talent als seus equip per atreure, contractar i enamorar el talent per les empreses del territori.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

Elevator pitch i Speed dating. Com captar l'atenció en una entrevista de forma ràpida


Dimarts 26 d'abril. De 09.30 a 11.30 hores. CIO Manresa

De la mà del Jose Alonso, consultor social i formador especialitzat en metodologies d'orientació, coneixereu dues eines indispensables per preparar entrevistes de feina de format ràpid i captar l'atenció de les empreses. Taller pràctic i dinàmic per agafar confiança en els processos de selecció.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

De la universitat a la feina. Elevator pitch i Speed dating. Com captar l'atenció en una entrevista de forma ràpida


Dimarts 26 d'abril. De 12 a 14 hores. UManresa. Aula 0_1 de la FUB2

De la mà del Jose Alonso, consultor social i formador especialitzat en metodologies d'orientació, coneixereu dues eines indispensables per preparar entrevistes de feina de format ràpid i captar l'atenció de les empreses. Taller pràctic i dinàmic per agafar confiança en els processos de selecció.

Inscripcions a aquest enllaç o al codi QR del programa d'activitats.

Millora les entrevistes de feina


Dimecres 27 d'abril. De 10.30 a 11.30 hores. CIO Manresa

Nervis en un entrevista de feina? Normal... Però saps que hi ha tot un mètode per afrontar-les amb èxit? Des del personal tècnic del CIO et donaran totes les estratègies per millorar-les i enfrontar-te a elles amb èxit.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

De la universitat a la feina. Oportunitats laborals i educatives al estranger


Dimecres 27 d'abril. De 13.30 a 14.30 hores. UManresa. Sala d'actes de la FUB2

Estàs estudiant i vols saber quines oportunitats laborals i educatives tens a l'estranger? T'agradaria fer un voluntariat internacional? Aquesta xerrada és per tu! Amb l'Associació la Víbria Intercultural parlarem de com buscar feina a l'estranger, ajudes i beques disponibles, com fer pràctiques i quins voluntariats tens disponibles.

Inscripcions a aquest enllaç o al codi QR del programa d'activitats

Com preparar una acció tutorial amb impacte positiu. Eines i objectius per un itinerari d'èxit


Dimecres 27 d'abril. De 16 a 18 hores. CIO Manresa

Com hem de planificar les actuacions d'una acció tutorial? Quina ha de ser la coordinació i seguiment de l'itinerari perquè tingui un impacte positiu i exitós? Taller a càrrec de Carlos Bella, consultor en desenvolupament personal, adreçat a orientadors per potenciar les capacitats i personals i professionals i establir indicadors i objectius perquè l'atenció sigui un èxit.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

La FP Dual al Bages: vital per seguir creixent


Dimecres 27 d'abril. De 16 a 17.30 hores. Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet)

PIMEC Catalunya Central organitza aquesta jornada amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i FormaBages amb l'objectiu de conèixer de primera mà les necessitats del teixit industrial del Bages, compartir inquietuds i posar en coneixement els recursos que té a l'abast l'empresa per a participar en la Formació Professional Dual. La implicació de tots els actors és imprescindible per aconseguir que el paper formatiu de l'empresa sigui una realitat.

Inscripcions a aquest correu electrònic.

Fira de l'ocupació


Dijous 28 d'abril. De 9 a 14 hores i de 15 a 17 hores. Museu de la Tècnica

Vols conèixer de primera mà el mercat laboral del Bages? La Fira de l'Ocupació del Bages és el punt de trobada entre les persones que cerquen una nova feina i empreses que necessiten ampliar les seves plantilles. No deixeu passar l'ocasió que preparem conjuntament amb la Cambra de Comerç de Manresa per poder presentar els vostres currículums i conèixer de primera mà les empreses que busquen incorporar nous professionals.

De la universitat a la feina. Què esperen les empreses un cop t'han contractat?


Divendres 29 d'abril. De 12.15 a 14.15 hores. UPC Manresa. Sala d'actes

Troba les eines pràctiques que necessitaràs per fer el pas al món laboral. Quins són els drets i deures que hem de conèixer quan signem el nostre primer contracte de feina?. Que esperen de tu les empreses, a nivell competencial? Repassarem la legislació laboral bàsica per tal que no et manqui informació i et posarem al dia de quines aptituds i actituds valoren les empreses. Un taller per afrontar el primer pas laboral amb seguretat i confiança dinamitzat per la consultora en selecció i desenvolupament del talent en les organitzacions Raquel Blanco, de The Talent Room.

Inscripcions: a aquest enllaç o al codi QR del programa d'activitats.


 

Participació