El Centre Excursionista Montserrat celebrarà l'acte central del seu centenari dijous

A la seu del Montepio de Conductors, on s'homenatjarà Lluís Rubiralta i Josep Claret, a banda d'altres socis per la seva fidelitat

El Centre Excursionista Montserrat continua amb els seus actes de celebració del centenari
El Centre Excursionista Montserrat continua amb els seus actes de celebració del centenari | CEM
Redacció
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:12h
La sala d'actes del Montepio de Conductors acollirà aquest dijous a les 7 de la tarda l'acte central del centenari del Centre Excursionista Montserrat. Aquest acte, eminentment institucional, servirà per guardonar i fer un reconeixement a tot un seguit de socis, amb la insígnia d'argent i la d'or, amb motiu de la seva fidelitat. En el decurs de l'acte, l'historiador Francesc Roma, parlarà breument dels cent anys del Centre Excursionista Montserrat.

El Centre Excursionista també homenatjarà a socis que han destacat en la recuperació del refugi - xalet dels Rasos de Peguera, i dedicarà un record molt especial a Lluís Rubiralta i Garriga, soci fundador, president, impulsor del xalet - refugi dels Rasos de Peguera, i membre molt actiu en el salvament del patrimoni artístic de la ciutat durant la guerra civil. L'acte també servirà per homenatjar Josep Claret i Guberna, soci, membre de junta, impulsor de l'esquí, impulsor de diferents activitats esportives a casa nostra, que va col·laborar activament en tots els aspectes per rellançar la entitat en hores baixes.

A l'acte hi seran presents l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, el regidor d'Esports, Antoni Massegú, el representant territorial d'Esports a Barcelona, Josep March, el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i el president de la Federació d'Espeleologia, Lluís Domingo.

L'acte es clourà amb la participació de l'Orfeó Manresà que oferirà dues peces, un madrigal i l'himne del Club Alpí Manresà del Centre Excursionista Montserrat, lletra d'en Lluís Rubiralta i música de Santiago Cots, que va ser composada el 20 de maig de 1935, i que darrerament ha recuperat l'entitat.