Sant Fruitós impulsa la segona edició del pressupost participatiu amb una dotació de 85.000 euros

Les entitats i la ciutadania pot presentar projectes fins al 5 de maig

Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Ajuntament de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 8:48h
Els veïns de Sant Fruitós de Bages poden decidir quines inversions o actuacions es realitzaran al municipi en el marc de la segona edició del pressupost participatiu. L'Ajuntament posa en marxa aquest mes d'abril, per segon any consecutiu, aquest projecte de participació i implicació ciutadana destinant-hi una partida de 85.000 euros.

El procés comença aquest dimarts 5 d'abril amb l'obertura del període per a poder presentar propostes per part de tota la ciutadania, major de setze anys, i de les entitats locals. Els projectes es poden presentar fins al dia 5 de maig.

Les propostes s’han d’entregar telemàticament a través d'una instància genèrica o de forma presencial a l'ajuntament, adjuntant el formulari de sol·licitud que es pot descarregar a www.santfruitos.cat juntament amb una memòria descriptiva de l'actuació.

Les propostes presentades han de ser actuacions d'inversió o d'actuació puntual que suposin una millora pel municipi i que s'adeqüin a la normativa vigent.

Un cop recollides totes les propostes, els tècnics de les diferents àrees municipals valoraran la viabilitat de cadascun dels projectes i posteriorment, el dia 1 de juny, s'exposaran públicament totes les propostes finalistes.

De l'1 al 30 de juny, s'obrirà el termini perquè tots els santfruitosencs majors de setze anys puguin votar les propostes que més s'adeqüin als seus interessos. La votació es realitzarà de forma telemàtica i també s'habilitaran les oficines de l'Ajuntament per a tothom qui ho necessiti.

En el marc de la Festa Major d'Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes guanyadores d'aquesta edició. S'executaran les propostes que hagin obtingut més vots fins a exhaurir el pressupost de 85.000 euros.

Els pressupostos participatius són una iniciativa que va néixer el 2021 amb la voluntat de fer un pas endavant en termes d'implicació de la ciutadania i en la passada edició, quatre propostes ciutadanes van resultar guanyadores.

Es pot trobar tota la informació i documentació del pressupost participatiu 2022 a https://www.santfruitos.cat/ambits/participacio.