1 de 10
Vaquetes

Titllen de «pusil·lànimes» els polítics de Santpedor per permetre una nova consulta sobre les vaquetes

La Plataforma Animalista denuncia que l'Ajuntament no va demanar la modificació de l'annex de la llei per eliminar el municipi de la llista de localitats on se celebren festes amb bous

Santpedor tornarà a votar sobre la festa de les vaquetes | Pere fontanals
per Pere Fontanals, Santpedor, Catalunya | 4 d'abril de 2022 a les 22:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma Animalista de Santpedor ha emès un dur comunicat contra els regidors de l'Ajuntament després que hagin aprovat per ple fer una segona consulta sobre la continuïtat de la festa amb vaquetes al municipi, dos anys més tard que la primera consulta es decantés majoritàriament per eliminar-la.

Els animalistes titllen de "pusil·lànimes" tots els partits polítics de Santpedor en entendre que han "cedit a les pressions dels pro-vaquetes" que no van acceptar els resultats de la primera consulta i que "en saber el resultat desfavorable van increpar, insultar, intimidar i amenaçar a alguns polítics i a animalistes a la sortida de la votació".


La plataforma recorda que la llei permet una segona consulta dos anys després de la primera "sempre i quan la primera no fos vinculant, com així va ser". També denuncien que, després del resultat de la primera consulta, "l'Ajuntament hauria d'haver comunicat la decisió al Parlament demanant la modificació de l’annex de la Llei 34/2010 de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, per tal d’eliminar la localitat de Santpedor de la llista actualitzada dels municipis on se celebren festes tradicionals amb bous, però no es va fer".

 

Participació