La Marxa del Pelegrí fa rècord exhaurint les mil inscripcions ofertes

El matí de diumenge ha estat totalment assolellat, amb un pèl de fred i vent

Participants de la Marxa del Pelegrí passant pel costat d'un indicador del Camí Ignasià
Participants de la Marxa del Pelegrí passant pel costat d'un indicador del Camí Ignasià | AjM
Redacció
03 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:53h
La 7a Marxa del Pelegrí ha complert les expectatives i un miler de persones, a banda dels 85 voluntaris, han participat a la caminada exhaurint la totalitat de places disponibles. Amb aquests 1.000 inscrits, la Marxa del Pelegrí fa rècord i supera en 300 participants els 700 que van prendre part a l'edició de 2021 -també exhaurint llavors les places que s'havien posat a disposició dels caminants-.

La Marxa del Pelegrí transcorre pel darrer tram de 26 km del Camí Ignasià, l'etapa 27, entre Montserrat i Manresa, tot recreant les passes d'Ignasi de Loiola el març de 1522 quan va arribar a la ciutat per estar-s'hi els onze mesos que transformarien la seva vida i causarien un fort impacte en la història de la ciutat. Des de fa tres edicions, però, s'ha inclòs una modalitat circular de 15 km, que connecta un itinerari per l'Anella Verda amb els darrers quilòmetres del Camí Ignasià.

L'abat de Montserrat, Manel Gasch, ha participat a la sortida de la caminada i fins i tot ha fet el tram corrent fins a Santa Cecília al costat de l'alcalde Marc Aloy que, com és habitual en ell, ha completat tot el recorregut fins a Manresa corrent.

Aquesta nova edició de la Marxa ha transcorregut sense incidents i amb un xic de fred i vent però amb un cel totalment destapat i amb un sol de primavera que s'ha començat a fer notar després d'unes quantes passes.

La Marxa del Pelegrí s'emmarca dins les accions de Manresa 2022 i la seva organització va a càrrec de l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb la coordinació de Dinàmic Guies de Muntanya. Hi col·laboren el Consell Comarcal del Bages, els ajuntaments implicats en el recorregut (Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell i Castellgalí), el Patronat de la Muntanya de Montserrat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, així com altres empreses comarcals (Bages Terra de Vins, Oller del Mas, Distribucions Riera, Forn de Cabrianes, Mafrica, Aneto, Cerveses Guineu), les associacions Aura Ioga, Grup Sardanista Dintre El Bosc, Centre Excursionista del Bages i Càritas Manresa i persones a títol individual fins a completar una setantena de voluntaris.