Intenten tallar la llum a un bloc de Manresa que té els comptadors demanats des de fa 7 mesos

Els operaris de la companyia no han pogut suspendre el subministrament perquè els edificis adjacents depenen de la mateixa escomesa i s'haguessin vist afectats

Operaris de les companyies d'electricitat treballant en superfície i en alçada al carrer Bambylor
Operaris de les companyies d'electricitat treballant en superfície i en alçada al carrer Bambylor | Pere Fontanals
31 de març del 2022
Actualitzat a les 14:51h
Operaris de les companyies d'electricitat han estat treballant aquest dijous al matí al carrer Bambylor de Manresa per aïllar elèctricament un edifici de sis pisos als qui volien tallar la llum, operació que no han pogut executar perquè els dos blocs adjacents depenen de la mateixa escomesa i s'haurien vist afectats.

Segons han explicat a NacióManresa els inquilins dels sis pisos afectats, "fa més de 7 mesos que hem sol·licitat comptadors a la companyia, i l'única resposta que rebem és que encara no han resolt els nostres expedients". Mentrestant, però, "activen tots els mecanismes possibles per suspendre'ns el subministrament", es queixen.

Les sis famílies viuen en un bloc de pisos que va alliberar la PAHC Bages al carrer Bambylor, conegut com a Bloc 8, l'1 de maig de 2021 per donar cabuda a les demandes que arribaven a les assemblees que celebren cada diumenge a l'Ateneu la Sèquia. Després d'ocupar el bloc, les famílies i voluntaris van passar-s'hi mesos fent-hi reformes per fer les estances habitables. En paral·lel, segons expliquen, van sol·licitar els comptadors però mentrestant van punxar la línia per entrar-hi a viure.

Malgrat la sol·licitud, aquest dijous, els operaris de les companyies elèctriques han arribat acompanyats dels Mossos d'Esquadra amb la intenció de suspendre el subministrament elèctric de l'immoble, però, a banda de les queixes de les famílies afectades, han comprovat que no podien executar la tasca sense que els dos edificis adjacents es quedessin sense electricitat, ja que les tres finques estan connectades en sèrie.

Comprovat aquest extrem, els operaris han dedicat el matí a oferir electricitat alternativa a aquests dos immobles a través dels pals del carrer per, a partir d'ara, poder suspendre el subministrament del bloc de sis pisos sense que tingui incidència en la resta de veïns.