L'Ateneu la Verbena de Sant Joan de Vilatorrada programa dissabte «La volta al món en 80 ties»

Dins del cicle Dona i Humor, l'obra, guardonada amb IV Premi Born de Creació Escènica, repassa la vida de 80 dones cèlebres, moltes d'elles ni conegudes

«La volta al món en 80 ties» arribarà dissabte a Sant Joan de Vilatorrada
«La volta al món en 80 ties» arribarà dissabte a Sant Joan de Vilatorrada | Promocional
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 18:04h
Aquest dissabte a les 8 de la tarda l'Ateneu La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada acollirà l'obra La volta al món en 80 ties, el segon espectacle en el marc del cicle Dona i Humor. Sota la direcció Joan Codina, Georgina Llauradó i Cristina Martínez interpretaran un espectacle multidisciplinari, un recorregut emotiu, combatiu, però també divulgatiu i divertit sobre la vida de dones interessants: científiques, descobridores i poetesses, amb cant, ball, projeccions, música i fins i tot concursos estrafolaris.

La volta al món en 80 ties proposa un viatge teatral i musical a través del teatre documental, la performance, les cançons, la imatge i la dansa amb el que s'aniran descobrint 80 ties cèlebres, sovint silenciades. L'obra viatja a través de la història i al llarg dels cinc continents per conèixer el testimoni vital d'aquestes ties fonamentals i veure què ressona avui en dia sobre el que van fer i sobretot el que van ser. 

Una actriu que també canta i una pianista que l'acompanya guien en aquest recorregut emotiu, combatiu però també divulgatiu i divertit. Vol ser un homenatge a totes les aventureres, a totes les ties intrèpides, inconformistes, idealistes, innovadores i irrepetibles que ens han precedit i que o bé no es coneixen o bé no s'han reivindicat prou.

El projecte La volta al món en 80 ties va rebre el IV Premi Born de Creació Escènica que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca a projectes que estiguin en procés de creació. Es va estrenar al Bravium Teatre de Reus el 31 de gener de 2020 exhaurint totes les localitats i va formar part del Festival Cruïlla XXS el passat mes de juliol.

A qui li devem el WIFI i el Bluetooth? Qui eren les Guerrilla Girls? Com és que Clara Schumann va deixar de composar? La Teoria de la Relativitat és només d'Einstein? Per què és important el viatge d'Egèria? Quantes dones tenen Premi Nobel? A qui va salvar Irena Sendler? Per què va morir Olympe de Gouge? Qui va descriure per primer cop l'orgasme femení? Totes aquestes històries, i moltes altres, construeixen l'obra.