El Sindicat de l'Habitatge del Moianès fa una jornada reivindicativa al Molí del Castell de Calders

La finca es troba en ple procés especulatiu amb tres famílies afectades

Un dels habitatges del Molí del Castell, a Calders
Un dels habitatges del Molí del Castell, a Calders | SHM
30 de març del 2022
Actualitzat el 31 de març a la 13:33h
El Sindicat de l'Habitatge del Moianès organitza aquest proper diumenge una jornada reivindicativa al Moli del Castell de Calders per donar a conèixer la situació de les tres famílies que l'habiten que, segons va explicar el sindicat, es troben en precari davant la intenció de la propietat de fer-los fora per poder vendre la finca.

El punt de trobada serà al mirador de la urbanització la Guàrdia a les 11 del matí des d'on es farà una excursió per mostrar la finca afectada per l'operació immobiliària. A la 1 del migdia es portarà a terme una xerrada debat amb el títol El sindicalisme d'habitatge als entorns rurals. Finalment, a les 2 del migdia se celebrarà un dinar popular al mateix Molí del Castell. Per al dinar, cal apuntar-se al correu [email protected].

No els cobren el lloguer per tenir arguments per fer-los fora
El Sindicat de l'Habitatge del Moianès ha engegat una campanya per donar a conèixer i buscar la implicació dels veïns davant la "maniobra" que porta a terme el propietari de la finca del Molí del Castell, a Calders, de fer el possible per fer fora els seus llogaters quan se'ls acabi el contracte, el proper 1 de maig, i així "poder especular" amb una propietat "sobre la que no ha tingut mai cura".

El sindicat afirma que durant vuit mesos el propietari de la finca, Pedro Sistac, i la gestoria RCM Consultors "han tallat la via de pagament dels lloguers" que paguen les tres famílies que viuen en tres cases i treballen els horts que es troben en els seus terrenys, per tenir "arguments" per fer-los fora al final del contracte de lloguer.

Els sindicalistes acusen el propietari i la gestoria de mentir-los quan els afirmen que l'operació de compra-venda de la finca "es troba paralitzada". També l'acusen de no haver fet les obres de manteniment i restauració que afecten l'estructura de la casa, tal i com s'havia compromès.

El Sindicat de l'Habitatge del Moianès especula que, en cas que faci fora els veïns de la finca, "les cases s'abandonaran i les terres quedaran ermes", ja que són de secà i el propietari mai no n'ha tingut cura.

Per tot plegat, exigeixen la paralització de la venda de la finca, la renovació dels contractes de lloguer pel màxim de temps possible, l'obertura d'una taula de negociació entre les parts interessades, a més d'una garantia del compliment dels compromisos adquirits.