El tram de via blava a Sant Vicenç de Castellet tindrà una longitud de 2,7 quilòmetres

El recorregut per fer a peu, bicicleta o cavall s'emmarca en el projecte Vies Blaves Barcelona que vol fer transitables les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia

El riu Llobregat
El riu Llobregat | Estefania Escolà
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a la 13:03h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat el marc per establir relacions amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del territori per desenvolupar el projecte Vies Blaves Barcelona. A través de la iniciativa, es volen fer transitables les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia amb itineraris per recórrer a peu, en bicicleta o a cavall.

A Sant Vicenç de Castellet el tram de via blava tindrà un recorregut de 2,7 quilòmetres de longitud des del nord, al límit del terme municipal de Castellgalí, en què se seguirà el marge esquerre del riu, i el sud, un cop passats els polígons d'activitat econòmica, a l'entrada del terme municipal de Castellbell i el Vilar, en què l'itinerari continuaria riu avall pel marge dret del Llobregat. La portada d'entrada de la via blava al municipi es projectarà a l'alçada del pont d'accés a Sant Vicenç de Castellet per facilitar que les persones que recorrin aquest tram de via blava accedeixin al municipi còmodament.  

Redacció dels projectes executius
En l'actualitat, la Diputació de Barcelona, l'administració que lidera el projecte, està en fase de redacció dels projectes executius dels trams de vies blaves del riu Llobregat. Una feina que hauria d'estar acabada l'any vinent i que és el pas previ per executar el projecte. Les vies blaves potenciaran els recorreguts a peu, en bicicleta o a cavall seguint les lleres del riu i enllaçaran punts d'interès cultural i natural recuperant camins i itineraris que ara no són accessibles. En paral·lel, també s'ampliarà l'oferta de qualitat d'activitats d'oci i salut, que permetran difondre els valors mediambientals, especialment el valor de l'aigua.