1 de 10
Autisme

El Dia Mundial de l'Autisme il·luminarà de blau l’Ajuntament de Manresa dissabte

Al matí, al Passeig, se celebrarà una cursa adaptada oberta a tota la mainada amb diversitat funcional

L'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de blau per la conscienciació sobre l'autisme | AjM
per Redacció, 30 de març de 2022 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme i il·luminarà de color blau la façana de l'edifici consistorial aquest dissabte, 2 d'abril, en horari de 20.15 a 22.30 h.

D'aquesta manera, el consistori dona suport a la campanya de sensibilització com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb trastorn autista (TEA) i a les seves famílies, que a casa nostra està representada per l'entitat Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC). L'any passat 188 edificis i monuments emblemàtics de Catalunya es van il·luminar de blau.


Sota el lema Un viatge feliç per la vida, la campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme 2022 posa el focus en el dret de les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i les seves famílies a gaudir d'una vida feliç.

Moltes s'enfronten a un nivell molt alt de discriminació en tots els aspectes de la vida, degut en bona part a la manca de conscienciació sobre el TEA. Cal eliminar els prejudicis existents i empatitzar amb el col·lectiu. Conèixer i comprendre les seves necessitats per tal de facilitar-los els suports específics que els permetin viure feliços i participar en la societat en igualtat de condicions respecte a la resta de la ciutadania.


Cursa infantil adaptada


Coincidint amb el Dia Mundial de l'Autisme, la Fundació Ampans i l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista (CRTEA) de la Catalunya Central, organitzen aquest dissabte una cursa infantil adaptada, que és oberta a tota la mainada amb diversitat funcional i que se celebrarà a partir de dos quarts de 10 del matí, davant de la biblioteca del Casino, equipament que col·labora en l'organització.

L'objectiu de la cursa, promoguda per Ampans a iniciativa de diverses crides a les xarxes socials de pares de fills amb discapacitat, és la promoció de l'esport i la sensibilització social envers les dificultats que encara cal superar per adaptar esdeveniments populars i facilitar la participació de les persones amb diversitat funcional.

La cursa, que té el suport Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, serà lineal i sense desnivell, amb distàncies de 20, 40 i 70 metres. Els nens i nenes i adolescents, participaran per edats, independentment de les seves capacitats o dels suports necessaris per la seva participació. No serà competitiva i, en acabar, cada participant rebrà una samarreta commemorativa i una medalla. No hi haurà límit de temps per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa.

Participació