Sis entitats europees visiten Ampans per avançar conjuntament en la inserció laboral

Durant tres dies debatran les millors pràctiques dels diferents col·laboradors d'arreu del continent, dins del projecte ValorEmpl que impulsen plegades

Visita de les entitats europees al Garden d'Ampans
Visita de les entitats europees al Garden d'Ampans | Ampans
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 11:51h
Aquesta setmana han arribat a les instal·lacions d'Ampans els participants de les sis entitats europees amb les que des de la fundació s'està impulsant el projecte ValorEmpl. L'objectiu d'aquest projecte és avançar en els sistemes d'inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual i posar en comú les millors pràctiques del diferents col·laboradors d'arreu d'Europa.

Els participants conviuran amb professionals i persones usuàries d'Ampans durant tres dies, coneixent l'entorn i la labor de la fundació a l'hora d'acompanyar, educar i formar persones amb discapacitat intel·lectual per preparar-se i introduir-se en el mercat laboral.

Visita als projectes sociolaborals d'Ampans
Al llarg d'aquests tres dies, els visitants combinaran activitats lúdiques per conèixer l'entorn i la regió, amb visites a les diferents instal·lacions d'Ampans per veure la metodologia i el funcionament dels diferents serveis que ofereix l'entitat amb seu al Bages. La primera jornada l'han dedicat a visitar el Centre Especial de Treball i a conèixer els programes de formació dual i l'experiència dels treballadors, de primera mà. Aquí coneixeran com funciona el servei de formació i inserció de forma pràctica. La formatgeria que elabora a Urpina, els formatges Muntanyola, és un altre dels projectes que coneixeran.

Durant aquests dies, els visitants veuran el funcionament d'un enclavament, que facilita la transició de l'ocupació protegida a l'ocupació ordinària, i acabaran  l'estada al Bages amb una sortida a Montserrat, una visita guiada i dinar, amb el suport del Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Durant els tres dies de la visita, es destinarà temps a debatre sobre les metodologies i les polítiques d'inclusió i acompanyament en l'àmbit sociolaboral que es duen a terme tant a Ampans com a les sis altres entitats que formen part del projecte ValorEmpl.

En aquest projecte, que va néixer el 2019, hi participen MPC Saint Franciscus, De Lork, Les Genêts d'Or, CADIAI, Margarita i ARFIE, institucions d'Itàlia, Grècia, França i Bèlgica. Les visites a les diferents instal·lacions arreu d'Europa en el marc d'aquest projecte estaven planejades per a l'any 2020, però la irrupció de la pandèmia de la Covid 19 ho va obligar a posposar fins enguany.
Arxivat a