Les associacions veïnals de Catalunya celebraran la seva assemblea a Manresa 43 anys després

L'aprovació del Codi Ètic i el full de ruta per al 2022 seran els punts principals de la trobada anual de la CONFAVC que se celebrarà dissabte

Jordi Giró, president de la CONFAVC, en una imatge d'arxiu
Jordi Giró, president de la CONFAVC, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
29 de març del 2022
Actualitzat a les 12:28h
La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) celebrarà la seva 37a assemblea anual el proper dissabte al matí a l'Auditori de l'Espai de la Plana de l'Om de Manresa, 43 anys després de la primera i històrica Assemblea de les AAVV de tot Catalunya, que va tenir lloc a la capital del Bages l'any 1979. En aquella ocasió, l'assemblea va comptar amb la presència de personatges rellevants de l’escenari cultural i polític de la transició, com Ovidi Montllor, Josep Benet i El Gato Pérez. Un fet que es recordarà en l’encontre veïnal.

Els presidents de la FAVManresa i la CONFAVC, Toni Erro i Jordi Giró, donaran el tret de sortida de l'assemblea veïnal, acompanyats de l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy, i de la Directora General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Cesca Domènech. L'assemblea començarà a 2/4 de 10 del matí i es preveu que acabi a 2/4 de 3 del migdia i té com a lema "Transformem barris. Transformem vides".

Els principals punts de debat a Manresa serà l'aprovació del Codi Ètic que ha de definir els valors vertebrals i les pautes de conducta del moviment veïnal català aglutinat entorn de la Confederació veïnal, i del full de ruta per al 2022, és a dir, el Pla de Treball, en una conjuntura de gran crisi social als barris.