Saldoni presenta un text al Parlament sobre la construcció de residències amb la vista posada a Sallent

Junts ha esmenat una moció del PSC on demana que en els pròxims 2 mesos es presentin les bases de la convocatòria de subvencions per a centres residencials

David Saldoni en una imatge al Parlament
David Saldoni en una imatge al Parlament | Parlament
Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat a les 10:38h
El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat una esmena de Junts per Catalunya presentada pel sallentí David Saldoni, on es demana que en els pròxims 2 mesos es presentin les bases de la convocatòria de subvencions perquè els ajuntaments puguin presentar els seus projectes per la construcció de nous centres residencials. Aquesta esmena s'ha aprovat en la moció dels socialistes sobre les places residencials i de centres de dia.

Saldoni, nou portaveu de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya, ha subratllat la feina que s'està fent des del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, així com la voluntat dels grups parlamentaris per avançar en el treball conjunt per la millora del model residencial de Catalunya, aportant benestar i qualitat de vida a la gent gran.

Sobre l'esmena que ha quedat aprovada, Saldoni n'ha destacat la seva importància pel que fa a Sallent, "ja que aquestes bases són les que han de permetre que l'Ajuntament de Sallent pugui presentar el projecte de la nova residència per obtenir finançament dels fons Next Generation".

Junts per Sallent afirma que fa molts mesos que està treballant perquè el Govern de Catalunya obri una línia de subvencions per poder finançar residències impulsades per ajuntaments, com la de Sallent, i asseguren que continuaran treballant perquè la residència de Sallent pugui ser objecte de finançament dels fons europeus.

Al mateix ple de l'Ajuntament de Sallent ha estat objecte de debat en vàries ocasions el finançament de la nova residència, però des de Junts asseguren que el govern municipal "optava per l'externalització del finançament del centre assistencial". En aquest sentit, Saldoni ha declarat que "nosaltres tenim doble feina, primer hem de treballar perquè les coses siguin possibles, com el finançament de la residència amb fons europeus, i després la feina de fer girar a l'equip de govern cap als plantejaments lògics, possibles i més favorables al municipi".