Gran acollida de la desena edició de Les Comes 4x4 Festival a Súria

Participants i visitants han pogut gaudir d'un gran nombre d'activitats per a tots els públics, i de tota mena d'exhibicions i exposicions

Les Comes 4x4 Festival ha aplegat 900 vehicles a la finca surienca
Les Comes 4x4 Festival ha aplegat 900 vehicles a la finca surienca | Joan Fernàndez
Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat a les 9:49h
Les Comes 4x4 Festival ha celebrat la seva desena edició amb grans xifres de participació, consolidant encara més l'esdeveniment com a referent a Europa. Tant divendres, com dissabte i diumenge s'ha arribat als 900 cotxes a pistes, el límit marcat per l'organització per mantenir la qualitat general de l'esdeveniment. Tots ells han pogut gaudir dels més 80 km de recorreguts senyalitzats que l'organització ha posat a la seva disposició. En total, Les Comes ha rebut més de 10.000 persones al llarg de tot el cap de setmana.

Des del matí de divendres, Les Comes, una finca catalana del segle X amb més de 700 hectàrees de terreny, ha obert les portes a participants amb 4x4 vinguts d'arreu d'Europa, incloent països com Àustria, Alemanya, Andorra, França, Irlanda, Suïssa o Anglaterra.

Les Comes 4x4 Festival és l'únic lloc del món on es combina una trobada de tot terrenys amb una exhibició de vehicles del Dakar, espectacles de 4x4 com la Supertrack o Les Comes Extreme, circuits d'aventura, exposicions de clàssics, conferències, concert, cursos, activitats infantils, Tours en camió 4x4 i una àmplia fira comercial on s'hi ha trobat desenes d'empreses que oferien tota mena de productes de l'àmbit del motor, els viatges i l'aventura.

Algunes de les empreses destacades en aquesta zona han estat, INEOS, la qual ha presentat el nou 4x4 INEOS Grenadier, i l'equip de competició Krestex Team, el qual va presentar el seu sorteig en el qual regalen una participació pel ral·li Dakar 2024.

El matí de dissabte i de diumenge, la gran protagonista ha estat l'Exhibició Dakar BFGoodrich, un espectacle únic on hi han participat alguns dels vehicles del Dakar 2022. Amb cotxe i buggies han pilotat Gerard Farrés, Oscar Fuertes, Carles Checa, Jordi Queraltó, Santi Navarro i Jordi Segura. En camions, Alex Aguirregaviria, Jordi Juvanteny, Janus Van Kasteren, Mitchel Van Den Brink, Martin Van Den Brink, Javier Jacoste i Francesc Ester. 

Una gran quantitat de vehicles del Dakar clàssic també han participat d'aquesta exhibició, inclosos Jordi Celma, Joan Pedregà, Enric Conti, Antonio Gutiérrez, Luis Heras, Juan Carlos Ramírez, Francesc Termens, José Vidaña, Miquel Angel Boet, Daniel Albero, Francesc Guillem, Alex Rabell, Xavier Piña, Marcel Quirós i Sergi Giralt.

A la tarda de dissabte la conferència Dakar es va fer finalment a la carpa restaurant degut a la pluja, però va mantenir un altíssim nivell de participació, afegint-se als pilots del Dakar Cristina Gutierrez, Laia Sanz, Xavi Foj, Oriol Mena, Isidre Esteve, Albert Llovera, Dani Oliveras, Rafa Tibau, Pau Navarro, Pere Maymi i altres protagonistes tant del Dakar com del Dakar clàssic. Tots ells van poder explicar les seves vivències en el Dakar 2022 i tot tipus d'anècdotes del ral·li més dur del món. La conferencia va ser guiada per l'amfitrió Pep Vila i les periodistes Sara Gutiérrez i Judit Florensa.

En la mateixa carpa on va transcórrer la conferència, es va fer un petit homenatge als participants que han assistit amb el seu vehicle 4x4 a les 10 edicions de l'esdeveniment.

Just després de l'exhibició Dakar, en aquella mateixa zona del Camp Llarg i en un recorregut d'uns 700m, s'ha tingut lloc l'exhibició de Les Comes 4x4 Extreme, on hi han participat prototips i alguns dels vehicles més preparats per superar obstacles de gran dificultat amb velocitat.

Dissabte i diumenge a la tarda, es va gaudir d'un altre dels grans espectacles de l'esdeveniment, la Supertrack. Una exhibició ha reunit els participants més atrevits i amb algunes de les màquines més preparades. Tots ells s'han enfrontat a un circuit amb tota mena d'obstacles fets de terra, roques i aigua. Aquest espectacle ha reunit milers d'espectadors que no s'han volgut perdre un dels shows més divertits i emocionants del cap de setmana.

Els més petits han tingut la zona infantil, que ha comptat amb noves atraccions, com un inflable mecànic o llits elàstics. A més, han tingut la possibilitat de dirigir un cotxe RC-Crawler en un circuit a escala. Els més atrevits també han tingut una tirolina de 150 metres, un rocòdrom i ponts tibetans.
Arxivat a