Chima Moneke denuncia comentaris racistes de Nacho Llovet

El Morabanc Andorra ho nega i defensa el seu jugador mentre que Pedro Martínez recorda que ja ha viscut "capítols semblants" en el passat

Enfrontament entre Nacho Llovet i Chima Moneke al mig del Congost durant el descans
Enfrontament entre Nacho Llovet i Chima Moneke al mig del Congost durant el descans | J. Alberch
27 de març del 2022
Actualitzat a les 18:43h
Quan els jugadors de BAXI Manresa i Morabanc Andorra es dirigien cap als vestidors a la mitja part els àrbitres van xiular una doble tècnica a Chima Moneke i Nacho Llovet. Al quedar compensades les dues faltes no hi va haver llançaments de tirs lliures abans de la represa. Aquesta manca de verbalització va fer que la immensa majoria dels presents al Nou Congost no fossin conscients d'aquestes sancions. Però en uns temps en què les xarxes socials generen molta activitat tot va esclatar després del partit.
Moneke, molt actiu a les xarxes ja en circumstàncies normals, va ser qui va obrir la veda amb un missatge al seu compte personal en què denunciava comentaris racistes proferits per Llovet. El nigerià comentava que la xerrameca amb els rivals durant el partit "està bé" però posava com a límit el racisme i recordava a l'ala-pivot que té companys de raça negra. També les xarxes socials van mostrar imatges de Moneke abatut a la banqueta tornant dels vestidors. Llovet, per la seva part, negava ser racista en un vídeo penjat al compte de Twitter del Morabanc Andorra. El mateix club andorrà es pronunciava en el mateix sentit en defensa del seu jugador i negava que fossin "un club racista". 
Els dos entrenadors també hi van dir la seva i les versions no podien ser més contraposades. Pedro Martínez, tècnic del BAXI Manresa, defensava el seu jugador i acusava Llovet d'haver faltat el respecte a Moneke. Martínez va recordar que l'ala-pivot del Morabanc Andorra ha tingut problemàtiques semblants amb altres jugadors al llarg de la seva carrera. Per la seva part, David Euda, entrenador dels andorrans, estava molt enfadat i acusava Moneke, sense citar-lo, "d'haver-se rigut de nosaltres quan ens van guanyar a casa i haver fet tot el possible per riure's de nosaltres avui". Eudal demanava respecte. "No ens mereixem que ens titllin de racistes quan no ho som", va reblar l'entrenador visitant. 
 
Arxivat a