«Componem tant que quan traiem disc nou ja tenim material per publicar-ne un altre»

Parlem amb el conjunt bagenc Moon Vision, que serà l'encarregat de tancar, aquest diumenge, les propostes del cicle Tarima del mes de març

El quartet Moon Vision actuarà a Els Carlins aquest diumenge
El quartet Moon Vision actuarà a Els Carlins aquest diumenge | Promocional
25 de març del 2022
Actualitzat a les 16:56h
L'agenda cultural de març emmarcada dintre del cicle Tarima culminarà aquest diumenge, dia 27, amb el concert de Moon Vision, una banda sorgida a Manresa fa prop de nou anys de la mà dels productors musicals Xevi Collado i Albert Pardo que en un primer moment van batejar amb el nom de Supercomputer. Tal com ells mateixos expliquen, a mesura que el projecte va anar agafant forma, "vam decidir crear-ne un de nou per fusionar tot el que havíem après fins llavors amb el background d'altres estils que ja teníem". I així és com va néixer Moon Vision, una proposta musical que, amb l'electrònica lo-fi per bandera, va aconseguir encunyar una marca pròpia i inconfusible que va culminar el 2019 amb la publicació deMusesel seu primer disc. Les mutacions dins la banda, però, no havien acabat: el mateix any de la llançada al mercat de Muses, va incorporar-se a la formació la jove cantant navarclina Júlia Collado: "ella era una de les noies que posava veu a les nostres cançons tant en l'àlbum com en els concerts". El feeling que es va crear va ser tan gran que van decidir proposar-li de pujar al carro.

Ara, tres anys després, la formació arriba a Els Carlins per presentar el seu segon disc, Instinct, que va veure la llum a finals del 2021. Per gestar-lo van comptar amb la cadència del bateria Pau Schultz, que també va acabar sumant-se a la banda perquè "la nostra intenció era incorporar més elements de rock i pop" a les composicions. Aquest creixement quantificable va de braçet amb una evolució de Moon Vision intangible però igual d'important que posaran de manifest en el concert que oferiran aquest diumenge, a les set de la tarda, al teatre manresà. Les entrades per a assistir-hi ja es poden comprar a través d'aquest enllaç

- Gairebé dos anys justos són els que separen el llançament del vostre primer disc amb el segon. Què heu après durant aquest temps?

- Que estem millor lluny dels ordinadors, sobretot en directe i no tant a l'estudi.

- Ostres!

- Sí: per la manera com som els quatre, componem i toquem millor si no estem lligats als patrons que la tecnologia ens demana.

- L'accent electrònic hi seguirà sent o es convertirà en un complement més, igual que tantes altres formacions?

- Hi seguirà sent, sí. De fet, servir-se de les noves tecnologies per compondre cançons és quelcom que poc a poc va agafant més força.

- A vegades encara dona la sensació que la música electrònica està estigmatitzada en un entorn concret, però...

- Potser sí que durant molt temps se l'havia associat a certs sectors i, en aquest sentit,  semblava impossible que en traspassés d'altres. Ara, però, la cosa ha canviat: pots trobar-te elements i instruments electrònics al Canet Rock i molts intruments tradicionals o acústics al Sónar, per exemple. I fa uns anys, aquesta heterogeneïtat era més difícil de veure.

- Hi ha qui diu que la música electrònica no és música 'de veritat'. Què en penseu?

- Que hi estem completament en desacord. És una afirmació un pèl arriscada, perquè, ¿què és la música 'de veritat'? Nosaltres no som cap experts, però els sintetitzadors ja existien abans que les guitarres elèctriques, i les noves tecnologies són un intrument tan vàlid com qualsevol altre.
 
- Parlem del nou disc. En una entrevista que us van fer arran de la publicació de Muses, vau dir que en el procés compositiu de les cançons mai partíeu de les lletres; que sempre començàveu per la melodia. Heu mantingut aquesta dinàmica, a Instinct?

- Sí. Sempre diem que si fóssim pintors seríem de l'escola dels impressionistes. Ens guiem pel que ens transmeten les idees i els moments; no ens basem en plans conceptuals, sinó més aviat en impressions, pensaments i estètica. La música neix sola i les lletres sempre van al seu servei. Potser més endavant provarem de fer algun canvi però ara mateix seguim aquesta línia.

- Aquest "més endavant" sona prometedor!

- Seguirem, sí! De fet, componem tant que quan treiem disc nou ja tenim material per publicar-ne un altre.

- En aquest que presentareu a Els Carlins, les cançons van néixer durant la pandèmia?

- No. Tots els temes que hi ha són pre-coronavirus. Mentre hi havia les onades més fortes de pandèmia nosaltres estàvem treballant en la mescla, el mastering i l'artwork. En el proper CD sí que trobarem, molt possiblement, alguna peça creada en època Covid.

- Què voleu aportar amb el vostre projecte, dintre de l'esfera musical? 

- No crec que volguem aportar res concret més enllà de fer gaudir el públic escoltant els nostres temes. Sí que ens flipa la idea que algú, amb els nostres temes, es traslladi en un altre món, faci l'amor o condueixi per una carretera infinita. No som aquí per canviar el món de la música.

- Com va la gira de presentació d'Instinct? Porteu gaires concerts a l'esquena? 

- El d'Els Carlins serà el quart! La veritat és que no en tenim gaires de programats; en voldríem més, la veritat. Ja que hi som, aprofitem aquesta entrevista per fer un Candela Peña i demanar, si us plau, que la gent ens contracti, que ens falten bolos!
 
- Què trobarà el públic que vingui diumenge a Els Carlins?

- Quatre amics gaudint de la seva música, alguna col·laboració sorpresa, bon rollo i molta pau i amor.

- Parlem del futur de la cultura. Sou optimistes?
 
- Som optimistes sí. La cultura es transforma, igual que ho fa la societat o la política.
A partir d'aquí, ja és cosa de cadascú acceptar -o no- aquest canvi.  

- Què podem fer, com a públic, per millorar les condicions del vostre sector?

- El que s'ha fet tota la vida serveix: anar a concerts, comprar música i donar suport a l'artista. Si a sobre fas follows, likes i stories, ja ets una autèntica màquina.

El Quiz del Tarima

- Quin és el consell que us hauria agradat que us donessin quan vau començar amb la vostra carrera musical?

Creu-te el que fas, tingues paciència i sigues perseverant. 

- Una música i un músic amb qui us agradaria col·laborar?

Phoebe Bridgers i Justin Vernon

- Si haguéssiu de fer una versió d'una gran cançó seria…

Wicked Game, de Chris Isaak

- Un/a artista amb qui us emmiralleu?

Kevin Parker

- El lloc més especial on heu fet un concert?

A Villavicio

- L'indret que més us inspira?

La Hendaya

- La cançó de la vostra infantesa?

DJ, de Dover

- Acabeu la frase: La música ha/hauria de ser…

De veritat