Manresa i Sant Fruitós apagaran els llums dels seus edificis més emblemàtics per celebrar l'«Hora del Planeta»

Serà aquest dissabte, entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre

NacióManresa
24 de març del 2022
Actualitzat a la 13:36h
La basílica de la Seu també apagarà els llums dissabte
La basílica de la Seu també apagarà els llums dissabte | Àlex Gómez Ribera
Aquest dissabte, 26 de març, els ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós apagaran els llums dels seus edificis i monuments més emblemàtics per donar suport a l'Hora del Planeta, una iniciativa d'àmbit internacional promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) que es va néixer l'any 2007 a Sidney i que consisteix a apagar els llums d'habitatges, negocis, equipaments i monuments simòlics durant una hora per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic. Actualment, formen part d'aquest moviment milers de ciutats de 188 països diferents.

Els edificis manresans que dissabte apagaran els llums seran el del propi ajuntament, el de la Seu i el del Santuari de la Cova. Pel que fa a Sant Fruitós, seran el Cobert de la Màquina de Batre i l'Església de La Sagrera. L'apagada es farà entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre

Una acció que precedirà la COP15

L'Hora del Planeta 2022 té lloc en un moment especialment important. Una aliança de governs i organitzacions, entre elles WWF, estan demanant una major ambició i una acció urgent per aturar i revertir la pèrdua de la naturalesa per al 2030. Només unes setmanes després de l'Hora del Planeta 2022, els líders mundials es reuniran a la COP15 del Conveni de les Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per decidir sobre un nou pla d'acció global per a la naturalesa per a la pròxima dècada.

Després de molts anys de treball a tot el món, la transició ecològica està en marxa, governs, ciutats, empreses i la ciutadania es mobilitzen i milers d'iniciatives a favor de la natura i el clima s'estan produint. Es necessita més ambició i més rapidesa, ja que el canvi climàtic i la pèrdua de naturalesa combinats posen en perill la nostra qualitat de vida i la de les generacions futures.