L'expedició de Sor Lucía arriba a Barcelona i portarà una quarantena de refugiats al Bages

Quatre dels cinc autocars dels voluntaris de CaixaBank han arribat a la Ciutat Comtal i es repartiran, també, per València, Madrid i Sevilla

Sor Lucía amb alguns dels refugiats a la seva arribada a Barcelona
Sor Lucía amb alguns dels refugiats a la seva arribada a Barcelona | FCSC
20 de març del 2022
Actualitzat el 21 de març a les 9:34h
La tercera expedició de Sor Lucía Caram per portar persones refugiades d'Ucraïna a Manresa ha arribat aquest diumenge a Barcelona, des d'on una quarantena partiran fins a la capital del Bages i la resta es distribuiran a altres punts de Catalunya, a València, Madrid i Sevilla. Quatre dels cinc autocars dels voluntaris de CaixaBank són ja a Catalunya i el cinquè es preveu que arribi aquesta mateixa nit. A la seva arribada, l'expedició ha estat rebuda per la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, qui haurà de gestionat la seva documentació.

Després d'una primera expedició en furgoneta a la frontera polonesa d'Ucraïna, i una segona en un avió privat d'Open Arms i Solidaire, Sor Lucía Caram, com a directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, s'ha embarcat en una expedició de cinc autocars organitzada pels voluntaris de CaixaBank juntament amb Mensajeros de la Paz i el pare Àngel que ha portat més de 200 refugiats a l'estat espanyol.

D'aquests més de 200 refugiats, una quarantena estaran gestionats per la Fundació del Convent de Santa Clara i s'allotjaran a casa de familiars seus que ja residien a Catalunya i famílies d'acollida a Manresa, Sant Joan de Vilatorrada o el Pont de Vilomara, entre d'altres, però també alguns seran acollits a l'Anoia.

Entre les tres expedicions, la Fundació del Convent de Santa Clara gestionarà un centenar de refugiats d'Ucraïna en total, però Sor Lucía Caram ja ha avisat que d'aquí a dues setmanes hi tornaran amb cinc autocars més.