El Torneig per la pau a Ucraïna del CE Manresa recapta més de 1.000 euros amb les entrades

En paral·lel es poden fer transferències bancàries fins al 27 de març, entre les quals se sortejaran dues samarretes signades per jugadors del RCD Espanyol

Refugiats i representants dels quatre equips participants en el torneig i de la Federació Catalana amb la pancarta
Refugiats i representants dels quatre equips participants en el torneig i de la Federació Catalana amb la pancarta | Pere Fontanals
19 de març del 2022
Actualitzat a les 22:02h
Els veterans del RCD Espanyol s'han emportat el Torneig per la pau a Ucraïna aquest dissabte després d'imposar-se a la final al CE Sabadell per 2-0. La tercera plaça ha estat per al CE Manresa, que ha guanyat 4-0 als veterans del Palamós. Abans, els manresans havien caigut davant dels pericos, i els del Vallès havien superat als penals els de la costa.

L'Estadi del Congost ha viscut aquest dissabte a la tarda un bon ambient de futbol amb el Torneig que ha organitzat el CE Manresa per a recaptar fons per a la Fundació del Convent de Santa Clara en la seva tasca d'acollida de refugiats que fugen de la guerra d'Ucraïna. Sense comptar els ingressos per transferències bancàries, que encara estaran obertes fins al 27 de març, la jornada futbolera ha permès recaptar 1.046,40 euros. Durant el partit s'han sortejat dues entrades dobles per al RCD Espanyol - RCD Mallorca de Primera Divisió que es disputarà aquest diumenge al RCDE Stadium.

A banda del futbol, entre els partits, el jove Nikita, un dels nois que va arribar amb Sor Lucía Caram en furgoneta des de la frontera d'Ucraïna, ha fet la sacada d'honor, mentre un bon gruix de refugiats que ara resideixen a la capital del Bages, i representants de la Federació Catalana de Futbol, del CE Manresa i dels equips participants desplegaven una pancarta amb un gran No a la guerra.

En el Congost també hi ha estat present el seleccionador femení d'Ucraïna, el català Lluís Cortés, i qui no hi ha pogut ser ha estat Sor Lucía Caram, que es trobava tornant de Polònia en una expedició de cinc autocars que porten refugiats a Catalunya.

El torneig ha estat transmès pel canal de Youtube del CE Manresa amb la locució de la periodista manresana Marta Ripollès, i pel canal de Twitch de La Grada amb la narració del periodista Francesc Via. Aquesta transmissió ha estat gentilesa de Vagen Motor i de Grupo Ferran.
 
També se sortejaran dues samarretes de l'Espanyol signades, una del primer equip actual i una altra dels veterans. Per entrar en el sorteig s'ha de fer un donatiu mínim de 5 euros al número de compte de la Fundació del Convent de Santa Clara: ES43 2100 3093 0722 0031 6970, fins al diumenge 27 de març.