Fonollosa celebrarà la primera Festa de Pagès

Serà el diumenge 3 d'abril, a l'espai de bosquet del Raval del Sastre, on cada any es realitza l'espectacle nadalenc Nit Viva

Fonollosa celebrarà la seva primera Festa de Pagès
Fonollosa celebrarà la seva primera Festa de Pagès | Ariadna Escoda
Redacció
19 de març del 2022
Actualitzat a les 18:32h
El diumenge 3 d'abril es celebrarà la primera Festa de Pagès al poble de Fonollosa, una jornada que vol ajuntar gastronomia, tradició, lleure i festivitat, pensada per a tots els públics.

Es realitzarà a l'espai del bosquet del Raval del Sastre, on s'escenifica l'espectacle nadalenc Nit Viva, que els darrers dos anys s'ha suspès a causa de la pandèmia. És precisament aquest fet que ha motivat que sorgeixi una nova festa, pensada per aquells participants que col·laboren cada any amb la recreació de la vida a pagès i oberta al públic en general.

La jornada començarà de ben matí amb l'encesa dels focs i l'inici de l'elaboració de l'escudella en calderes, procés que durarà tot el matí, i que anirà a càrrec d'un grup de veïns de Sant Feliu de Codines, població fortament lligada amb el poble bagenc. A part d'un esmorzar i un dinar de pagès (on es menjarà l'escudella elaborada, i altres productes locals, com mel i mató), s'ha previst una gimcana de jocs tradicionals per a totes les edats (amb proves curioses com el kamasutra pagès), un taller infantil de fer pa (a càrrec del Forn de Fonollosa), i un concert-vermut amb el grup Tururut Bonaigua Cançons de mar i de muntanya. Durant tota la celebració hi haurà un espai de Taverna amb begudes, refrescs, ratafia i vermut.

Per assistir als actes cal fer la reserva de les localitats, a la web www.nitviva.cat ja que, tot i que la celebració és a l'aire lliure, l'aforament és limitat.

Des de l'ACR de Fonollosa i el Grup de Teatre Faltagent, organitzadors de la festa, s'anima als participants a anar vestits de pagesos i pageses d'època, a l'estil dels figurants que cada any omplen de vida aquesta zona en les representacions de la Nit Viva.