La nova junta del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya comptarà amb dos bagencs

Seran la manresana Núria Mesalles i el castellfollitenc Joan Muntané

Nova junta del Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya
Nova junta del Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya | CEESC
Redacció
18 de març del 2022
Actualitzat a les 19:10h
Dos professionals del Bages formen part de la nova junta de govern del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) formalitzada en l'assemblea general que ha tingut lloc aquest divendres. Es tracta de la manresana Núria Mesalles i el castellfollitenc Joan Muntané, que seran vocals de l'òrgan de govern del col·legi.

El nou president del col·legi professional és el gironí Marc Queralt mentre que les tres vicepresidències les han assumit els lleidatans Albert Font-Tarrés i Saray Subirada i la tarragonina Patricia Quilez. La barcelonina Marta Fité n'és la secretària i la papiolenca Olga Giner, la tresorera.

La nova junta de govern neix amb voluntat de tenir "una mirada descentralitzada i de conjunt del país" i compta amb professionals de l'educació social de Ponent, la Catalunya Central, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Girona i l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, Marc Queralt es converteix en el primer president del CEESC que no és de l'àrea metropolitana de Barcelona, rellevant Maria Rosa Monreal, que ha presidit el CEESC des de 2015. Anteriorment l'han presidit Rafel López, Maite Mauricio i Pepín de la Rosa.

Núria Mesalles exerceix actualment en una escola de primària mentre que Joan Muntané fins ara era tresorer de la Junta de Govern del CEESC.

Enguany, 30 anys de l'inici dels estudis universitaris
El canvi de junta de govern arriba quan el mes de novembre passat es van celebrar els 25 anys de la creació del CEESC per part del Parlament de Catalunya, el primer col·legi professional d'educadors i educadores socials de l'Estat espanyol. D'aquesta manera es donava continuïtat a la feina per al reconeixement professional de l'educació social feta prèviament per l'Associació d'Educadors Especialitzats de Catalunya (1984), l'Associació Professional d'Educadors Especialitzats de Catalunya (1991) i l'Associació Professional d'Educadors Socials de Catalunya (1994).

Aquest 2022 es compliran els 30 anys de l'inici dels estudis universitaris oficials a Catalunya i a l'Estat espanyol, una formació fortament reivindicada des de feia dècades per tal d'ajudar a formalitzar la professió d'educador social.