Sant Fruitós modifica l'impost de la plusvàlua per adaptar-se a la nova normativa estatal

Aquest canvi suposa un benefici per als contribuents, ja que podran escollir aquella opció que els sigui més favorable econòmicament

Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós de Bages
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
18 de març del 2022
Actualitzat a les 18:38h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat de forma inicial, en el ple d'aquest mes de març, la modificació de l'ordenança de l'impost sobre la plusvàlua, que grava l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana quan se'n fa una transmissió.

El canvi més destacat que comporta aquest nou text, és la incorporació de dues opcions per calcular l'impost, la plusvàlua objectiva i la plusvàlua real. Aquest canvi suposa un benefici per als contribuents, ja que podran escollir aquella opció que els sigui més favorable econòmicament.

Des de l'Ajuntament es calcula que el nou sistema de càlcul suposarà una disminució de la recaptació municipal. Aquesta modificació s'ha dut a terme per tal d'adaptar-se a la nova normativa reguladora estatal que va entrar en vigor el passat mes de novembre. El text aprovat va en consonància amb la proposta realitzada per l'Organisme de Gestió Tributària.