sabotatge

Arran talla els sortidors d'una benzinera de Sant Vicenç per la pujada de preu de la gasolina

L'organització vol posar de manifest que el jovent no pot assumir aquests preus malgrat necessitar el cotxe per anar a estudiar o treballar

Vídeo | Acció d'Arran a la benzinera de Sant Vicenç de Castellet | Arran
per Redacció, 17 de març de 2022 a les 10:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'organització juvenil Arran ha dut a terme una acció de sabotatge a la gasolinera Cepsa de Sant Vicenç de Castellet, on ha tallat els sortidors de gasolina i ha desplegat una pancarta amb el lema El teu dipòsit buit, les seves butxaques plenes. Aquesta crisi no la pagarem les joves

L'acció ha vingut acompanyada d'un comunicat on explica que "el jovent sovint no té cap més alternativa que utilitzar el cotxe per anar a treballar, estudiar o comprar al nucli urbà més proper a causa de la manca d'un transport públic que arribi a tot el territori de manera freqüent i amb un cost assumible". Arran ha denunciat que l'augment dels preus "és inassumible per a molts joves", ja que les feines que tenen "són precàries i poc estables". A més, ha posat de manifest que no és només el gas-oil, sinó que també han de fer front a altres despeses que van en augment "com la llum, el gas o els aliments".
 
El sabotatge a Cepsa "no ha estat casual", segons afirmen, i és que la companyia va guanyar més de 500 milions d'euros l'últim any. A més, no es tracta només d'una distribuïdora sinó que la petroliera "també es troba present en l'explotació i refinament de petroli i gas". Això, segons Arran, fa que tinguin veu a l'hora de decidir els preus del mercat i "que n'acabin sent responsables". En el comunicat, l'organització també ha culpat al govern espanyol d'utilitzar la guerra d'Ucraïna "com a justificació de la pujada de preus quan ja mostraven una tendència a l'alça des de feia mesos".

L'acció ha tingut lloc aquesta nit en la gasolinera Cepsa que es troba a l'altura de Sant Vicenç de Castellet i està emmarcada en la campanya Ho volem tot, una campanya política d'Arran que busca denunciar "l'empitjorament de la salut mental del jovent i el malestar que pateixen en el context actual, marcat per la crisi, la precarització de la feina, el preu dels lloguers i l'augment del cost dels subministraments bàsics".

 

Participació