Centenars de mestres es mobilitzen a Manresa durant el segon dia de vaga a l'educació

Proclames com "Cambray dimissió" o "No va de vacances; va de mancances" han estat les més corejades entre els vaguistes que s'han concentrat als serveis territorials i han fet una marxa fins a l'Ajuntament

Concentració davant dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central
Concentració davant dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central | Aina Font Torra
Aina Font Torra / Pere Fontanals
16 de març del 2022
Actualitzat a les 19:09h
Centenars de mestres -300 segons els Mossos i més de 1.000 segons els sindicats- s'han concentrat aquest dimecres al matí  davant la seu dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central a Manresa en el segon dia de vaga de docents que s'està celebrant a tot el país. Proclames com "Cambray dimissió" o "No va de vacances; va de mancances" han estat les més corejades entre els vaguistes, que durant l'acció han tallat el trànsit de vehicles de la carretera de Vic.

La concentració ha arribat després que les mobilitzacions hagin col·lapsat la C-55 en sentit Berga a primera hora del matí, provocant retencions de fins a 6,5 quilòmetres durant una hora a l'altura del nus amb la Pujada Roja. Un cop han arribat les furgonetes dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, els manifestants han entrat a Manresa en direcció a Educació, on hi havia la convocatòria principal a mig matí.

La concentració ha començat amb els parlaments de Pep Cara (CGT), Ester Plans (USTEC) i Alfred Simó (CCOO); ha seguit amb la pintada col·lectiva d'un mural dissenyat in situ per l'il·lustrador Joan Turu, i ha continuat amb una manifestació que ha baixat passeig Pere III avall fins a l'institut Lluís de Peguera i ha culminat a la plaça de l'Ajuntament. Durant la concentració a la carretera de Vic hi havia taules amb esmorzar per a tothom i música.

Cara ha fet un clam a "aturar l'autoritarisme del departament i aquesta deriva liberal". Per la seva part, Planes ha avisat que "estem molt enfadats. Hem de reclamar la nostra dignitat com a professionals ja que fa molts anys que patim retallades". Finalment, Simó ha agraït la presència de la gent a una convocatòria "com no s'havia vist mai davant dels serveis territorials".

Més de mil manifestants a la marxa pel centre de Manresa
Un cop finalitzats els parlaments sindicals, la pintada del mural i l'esmorzar, els vaguistes concentrats a la carretera de Vic han iniciat una manifestació lenta pel centre de Manresa que ha passat per l'institut Lluís de Peguera. A la convocatòria inicial davant dels serveis territorials d'Educació s'hi ha anat afegint gent fins a superar amb escreix el miler de manifestants pel passeig Pere III.


Els càntics han continuat demanant la dimissió del conseller Cambray i reclamant la dignitat dels docents fins arribar a la plaça Major, on ha finalitzat.