El segon dia de vaga de docents engega al Bages amb la C-55 tallada en direcció Berga

Els mestres s'han trobat a la rotonda de l'Uniplant de Manresa (al capdamunt de la Pujada Roja) a les vuit del matí

Els mestres del Bages tallant la C-55
Els mestres del Bages tallant la C-55 | Pere Fontanals
Aina Font/Pere Fontanals
16 de març del 2022
Actualitzat a les 10:22h
Docents del Bages i les comarques centrals s'han trobat aquest matí de dimecres a la rotonda que hi ha al capdamunt de la Pujada Roja de Manresa (la que es coneix popularment amb el nom de la rotonda de l'Uniplant) amb la intenció de tallar carreteres en el marc del segon dia de vaga. Quan passaven pocs minuts de les vuit del matí s'han dirigit cap a la C-55 i han aconseguit tallar el trànsit en direcció a Berga, començant a crear retencions que, han arribat a ser de 4 quilòmetres.
 

La segona jornada de vaga de docents a Manresa arrenca amb un tall a la C-55 Foto: PFB


L'acció, que cada vegada ha anat acollint més adeptes, ha estat controlada per diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, que no han evitat el tall però sí que han anat desviant el trànsit cap a altres punts. Poc després d'1/4 de 10 del matí, han arribat furgonetes dels ARRO i els manifestants han decidit obrir la carretera i desplaçar-se, lentament, fins als serveis territorials d'Educació, a la carretera de Vic, on a partir de les 11 hi ha una nova concentració.

En un ambient festiu però reivindicatiu, els i les vaguistes -molts dels quals amb xiulets i pancartes- pronunciaven proclames com ara "Cambray dimissió", "No va de vacances, va de retallades", "Primer és la inversió: Cambray dimissió".