Les mobilitzacions per la vaga de mestres arribaran aquest dimecres a Manresa

Els docents es plantegen tallar carreteres a primera hora del matí i concentrar-se davant els serveis territorials d'Educació, des d'on sortirà una marxa

La concentració de mestres d'aquest dimecres es preveu molt més participada que les darreres
La concentració de mestres d'aquest dimecres es preveu molt més participada que les darreres | USTEC
15 de març del 2022
Actualitzat a les 19:18h
Després del primer de cinc dies de vaga d'educació amb contrast de dades de seguiment segons qui ha donat les xifres, i que ha concentrat totes les mobilitzacions a Barcelona, el professorat del Bages portarà l'acció a Manresa, aquest dimecres a partir de primera hora del matí.

El programa de mobilitzacions a la capital del Bages començarà ben d'hora a les 8 del matí amb el tall de diverses carreteres. Una de les informacions que han transcendit convoca a concentrar-se a l'Escola Bages, a l'entrada Universitat de Manresa des de la C-25. La voluntat del professorat és causar el màxim de molèsties a aquesta hora del matí, quan més intensitat de trànsit de vehicles hi ha a les carreteres.

Les accions continuaran a les 11 del matí davant dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central, a la carretera de Vic de Manresa, amb la composició de murals participatius, un esmorzar, música, la lectura del manifest, i amb l'inici d'una manifestació que tindrà com a lema Salvem l'educació abans que l'enterrin.

Aquest dimarts, primer dia de vaga, els sindicats han definit com a "històrica i massiva" la protesta, i han xifrat en un 70% el seguiment de la vaga i en un 75% en el cas de secundària, mentre que les xifres de la conselleria l'han reduït a més de la meitat -31,3% a l'escola pública i 8,7% a la concertada, i un 24,2% i un 5,5% en el cas de la Catalunya Central-.

Malgrat que aquesta protesta ha unit com mai els sindicats -ni tan sols va haver-hi una contestació tant unànime durant les retallades de fa una dècada-, no només Cambray no dimitirà, sinó que Educació manté que l'avançament del curs escolar tirarà endavant, així com també l'aplicació progressiva dels nous currículums, dos dels punts que han estat detonants de la protesta.