La Plataforma de la Gent Gran exposa als grups del Parlament la necessitat de la residència del Xup

Celebren la predisposició del PSC i d'En Comú Podem i lamenten l'absència injustificada a la reunió d'ERC

Membres de la Plataforma de la Gent Gran amb representants del Parlament
Membres de la Plataforma de la Gent Gran amb representants del Parlament | Plataforma Gent Gran
Redacció
14 de març del 2022
Actualitzat a la 13:35h
La Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran del Bages es va reunir el passat 9 de març amb diputats dels grups del PSC, Junts, En Comú Podem i Ciutadans al Parlament de Catalunya per fer-los arribar les seves demandes i insistir en la necessitat d'avançar en la construcció de la residència per a la gent gran del Xup, a Manresa.

La plataforma va traslladar als diputats la "greu mancança" de places públiques a les residències que comporta temps d'espera de fins a 2 anys, que comporta "greus conseqüències" a les famílies manresanes quan han d'assumir els costos d'una plaça privada o s'han de fer càrrec directe de les cures de la persona gran.

Els membres de la plataforma van valorar positivament la postura defensada pels representats del PSC i d'En Comú Podem, que van defensar que Generalitat ha de fomentar la construcció i gestió pública de les residències. En el mateix sentit es va pronunciar el representant de Ciutadans, però considerant adequada l'actual política de concertació.

En canvi, es van mostrar "totalment decebuts" per la postura de Junts que, segons afirmen, va responsabilitzar "l'anterior conseller, d'ERC, per la manca de planificació", però que també va fer "una defensa tancada de les polítiques privatitzadores que històricament han practicat els successius governs de la Generalitat en l'etapa convergent i actualment".

Finalment, la plataforma lamenta l'absència de representants d'ERC "que no va ser justificada ni abans ni després de la reunió". La CUP tampoc no hi va ser, però han ofert a la plataforma una reunió per a més endavant.