El jutjat tanca la investigació i envia a judici els sis mossos acusats d'una agressió racista al Bages

La Fiscalia demana penes de tres anys i mig de presó i els acusats seran jutjats a l'Audiència de Barcelona

El cas es jutjarà a l'Audiència de Barcelona
El cas es jutjarà a l'Audiència de Barcelona | Europapress
Redacció
12 de març del 2022
Actualitzat a les 10:40h
El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa ha tancat finalment la investigació contra els sis mossos acusats d'una agressió racista a Sant Feliu Sasserra l'any 2019 i els farà seure al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona. Tots ells estan acusats d'un delicte d'atemptat greu contra la integritat moral i un delicte lleu de lesions. A més, també se'ls hi aplica l'agreujant de motivacions racistes.

La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a cadascun dels agents. Els fets van tenir lloc durant la detenció d'un jove el gener de 2019 a Sant Feliu Sasserra i la víctima va poder gravar com el colpejaven, l'insultaven i el menystenien pel seu color de pell.

En la interlocutòria que ha avançat La Directa i al a qual ha tingut accés l'ACN, el jutge també demana una fiança de 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil als sis agents dels Mossos, i a decretat la Generalitat com a responsable civil subsidiària. El jutge també dona veracitat a l'àudio que va poder enregistrar la víctima durant la seva detenció i diu que "s'aprecien indicis racionals i suficients de criminalitat contra els acusats", motiu pel qual acorda l'obertura del judici oral.