Àltima Bages amplia la flota de vehicles elèctrics amb dos nous models fúnebres

L'empresa té l'objectiu d'arribar al 100% de vehicles endollables el 2024

Nous vehicles fúnebres adquirits per Àltima
Nous vehicles fúnebres adquirits per Àltima | Àltima
Redacció
12 de març del 2022
Actualitzat a les 10:11h
Àltima acaba d'incorporar sis nous vehicles elèctrics de gran autonomia a la seva flota. Amb l'objectiu que sigui 100 % endollable el 2024, l'empresa de serveis funeraris ha adquirit aquest mes cinc models fúnebres Lumen (Nissan) i una ambulància de recollida (Mercedes-Benz), i assoleix actualment un total de 36 unitats elèctriques, entre fúnebres, ambulàncies i comercials.

Part de les noves unitats que Àltima acaba d'incorporar (tres fúnebres Lumen i l'ambulància) prestaran servei principalment des del Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona, convertint-se així en el segon centre d'Àltima amb la totalitat dels vehicles elèctrics (8 unitats), després de L'Hospitalet - Baix Llobregat. Els altres dos Lumen aniran destinats al Bages, per prestar servei a aquesta comarca des del tanatori que la companyia té a Manresa (Àltima-Fontanova).

Última generació de cotxes fúnebres elèctrics
El Lumen és el principal model elèctric a Àltima. Representa la tercera generació de cotxes fúnebres endollables, desenvolupat a partir del model Nissan Leaf E+ i amb una autonomia de prop de 400 km. Un altre dels nous fúnebres que té l'empresa és l'Atys, de doble capacitat, creat a partir del model eVito 129 Tourer Pro de Mercedes-Benz i amb una autonomia de més de 420 km. L'empresa també està renovant les ambulàncies de recollida -basades en el mateix model e-Vito 129 Tourer Pro de Mercedes-Benz-, i els vehicles per al trasllat dins de cementiris -desenvolupats sobre el model e-Kangoo-. Bergadana, l'empresa especialitzada en la transformació de vehicles, ha estat l'encarregada d'adaptar aquests models per a Àltima.