Meandre reinicia les caminades ampliant el radi als rodals del pobles del Pla de Bages

Aquest diumenge ho fa per un dels entorns naturals i agrícoles més atractius de Sant Joan de Vilatorrada: Les Torres de Bages - Torrent Fondo - Lledoners - Santuari de Joncadella

Aquarel·la de Joan Carrió que se sortejarà entre els participants
Aquarel·la de Joan Carrió que se sortejarà entre els participants | Joan Carrió
Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat a les 11:27h
Després de 12 anys organitzant les sortides en marxa nòrdica pels itineraris de l'Anella Verda de Manresa i conscients que la majoria d'aquests recorreguts ja són coneguts per la població, Meandre ha decidit ampliar el radi de les caminades a tot el Pla de Bages. A partir d'aquest any bons coneixedors dels entorns dels diferents pobles de la comarca faran de guia pels millors camins i senders dels rodals dels seus municipis.

Aquest proper diumenge 13 de març es començarà per Sant Joan de Vilatorrada. La caminada es farà amb la col·laboració de Voluntàries mediambientals de Sant Joan i de dos bons experts en rutes del Bages com són Marc Vilarmau i Jordi Planell. La caminada servirà per conèixer el Torrent Fondo, Camí de Joncadella, Camp de Lledoners, Masia de les Torres-Capella de Sant Jaume i Santuari de Joncadella.

La caminada vol servir també per veure in situ l'afectació que implicaria la proposta de requalificació com a sòl industrial del Camp de Lledoner a tocar del camí de Joncadella. En aquest sentit, Meandre recorda que en el recurs de reposició que va interposar per evitar aquesta requalificació, s'exposava que un defecte de forma del document de Modificació del POUM implicava que l'Ajuntament de Sant Joan hauria de reiniciar de nou tot el procediment.

Un dels objectius de la caminada és intentar convèncer al consistori de Sant Joan que preservi definitivament el gran atractiu que té aquest corredor ecològic i social del que gaudeixen especialment la gent de Sant Joan i de Manresa. No cal insistir en la importància que té la preservació dels entorns naturals de cada poble i ciutat per facilitar l'autogestió de la salut de la població, per la lluita contra els efectes del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat i l'objectiu de sobirania alimentaria.

A l'aturada prevista a Joncadella es farà el sorteig de una aquarel·la donada pel pintor Joan Carrió que reflexa la bellesa de l'indret. La participació a la caminada és gratuïta.