Carles Cases Strings Band Trio, en concert el proper diumenge a la Plana de l'Om

S'hi podran escoltar peces de la seva dilatada carrera musical cinematogràfica, a més a més d'algunes de les seves noves composicions

Carles Cases en una imatge d'arxiu
Carles Cases en una imatge d'arxiu | Marta Pich
Redacció
09 de març del 2022
Actualitzat a les 19:47h
L'auditori de l'Espai Plana de l'Om acollirà el proper diumenge 13 de març a les 12 del migdia un concert de Carles Cases Strings Band en format trio, en què el compositor i pianista sallentí estarà acompanyat per Alberto Reguera al violí i Sveta Trushka al violoncel. En aquest concert es podran escoltar peces de la dilatada carrera musical cinematogràfica de Carles Cases, a més a més d'algunes de les seves noves composicions.

Carles Cases està actualment immers en la composició i gravació de les seves pròpies produccions, compaginant-ho amb la realització de concerts de les seves obres, ja sigui en format piano solo, duet, trio o orquestra. A finals de 2021 va editar Minimal, la seva primera obra minimalista, que es va poder escoltar al Kursaal l'1 de novembre passat.

A la dècada dels 80 va estar dedicat exclusivament a la direcció musical del cantautor Lluís Llach, tant a les gravacions dels discos com a les actuacions en directe, realitzant fins a 800 concerts. L'Acadèmia Charles Cross (París) li va atorgar el premi al millor àlbum per T'estimo de Lluís Llach.

Vint-i-cinc anys dedicat a la composició i realització de bandes sonores per a cinema, tant europeu com americà, va ser compositor habitual de pel·lícules de directors com Gonzalo Suárez, Ventura Pons, Jaume Balagueró, Eduardo Rossoff, Jaime Chávarri o Stuart Gordon.

Alberto Reguera és professor de violí per oposició del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Obté el títol superior de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sent becat en tots els seus cursos, sota la tutela del mestre Gonçal Comellas. Desenvolupa una intensa activitat concertística en l'àmbit de la música de cambra, així com eventuals col·laboracions com a solista amb orquestra, tocant en diversos auditoris del territori nacional, Alemanya o Itàlia. Així mateix, destaca la seva assídua col·laboració amb el músic i compositor Carles Cases, amb el qual ha participat com a violí solista en l'enregistrament dels seus darrers treballs i amb el que toca assíduament en directe.

Sveta Trushka és professora de l'Acadèmia Internacional de Música de Barcelona. Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de Música de Kazan (Rússia), ha desenvolupat una brillant activitat concertista arreu d'Europa. Va guanyar diferents premis nacionals i internacionals de gran prestigi. Als anys 90 va realitzar un Màster al Trinity College of Music i va formalitzar els seus estudis a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Ha actuat com a solista amb formacions tan rellevants com l'Orquestra Filharmònica de Kazán, l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l'Orquestra del Festival de Bromley, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Simfonieta o l' Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne. Acompanya habitualment Carles Cases als seus concerts.

Les entrades per al concert ja són a la venda al preu únic de 10 euros i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.