Sant Joan dedica el 8 de març a la salut de les dones

Redacció
03 de març del 2010
Des de la Comissió de la Dona de Sant Joan de Vilatorrada i la Regidoria de Polítiques d'Igualtat Dona-Home s'ha organitzat un ampli ventall d'activitats per a commemorar aquesta diada, enguany dedicada a la salut.

El tret de sortida el donarà la xerrada La maternitat d'Elna, a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà. Aquest acte, que serà el dijous dia 4 a les 19.00h. a la Biblioteca Cal Gallifa, coincideix amb la inauguració de l'exposició que porta el mateix nom i que es podrà visitar en horari de biblioteca fins el proper dia 28.

El divendres dia 5 de març tindrà lloc l'acte més popular del programa, el sopar de Santa Consol, tothom porta el que vol, un sopar popular a base dels plats que porten les mateixes persones comensals. A partir de les 9 del vespre a la sala de Cultura Cal Gallifa.

Dilluns dia 8, Dia Internacional de les dones, Sant Joan traurà les olles al carrer en la concentració i cassolada que tindrà lloc a les 6 de la tarda a la Plaça Major. Amb el lema per la igualtat, fem-la sonada! la Comissió de la Dona anima a tothom a portar qualsevol cosa que faci soroll per reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes.  Durant aquest acte reivindicatiu, que comptarà amb la participació de l'Aula de Percussió Municipal, es recolliran els trossos de roba que hagin elaborat els veïns i veïnes del poble amb un missatge per la igualtat i la pau i que posteriorment s'entregaran al Consell Comarcal per elaborar un gran llençol amb tots els missatges que es recullin a la comarca.

El dimarts 9 de març a les 4 de la tarda a l'Escola d'Adults, la fisioterapeuta Marta Oliva oferirà una xerrada sobre incontinència i restrenyiment; i el dia 11 de març a tres quarts de 4 de la tarda al Casal de Barri del Sector Llobet, en el marc de les trobades entre dones migrades i catalanes de Sant Joan, s'ensenyarà i es podrà tastar l'elaboració meticulosa del tè i algunes postres típiques del Marroc.

El punt i final al programa d'actes el posarà la caminada "El diumenge, fem salut!", un recorregut pel camí Florenci Codina que tindrà lloc el 14 de març a les 10 del matí des del Mas Llobet. Els quatre quilòmetres del recorregut que faci cada participant es sumaran als de les diferents caminades que s'organitzen a la comarca en motiu del Dia Internacional de les Dones per sumar-los ala Marxa Mundial de les Dones contra la Pobresa i la violència.

A més, el CIO ofereix una xerrada sobre salut, dones i treball i una exposició sobre les sortides professionals de les dones.