El ple de Navarcles aprova un pressupost continuista de 6,3 milions d'euros per a 2022

El capítol que més ha augmentat és el d'aportacions a en­titats i ajudes a persones

Ple extraordinari de pressupostos de l'Ajuntament de Navarcles
Ple extraordinari de pressupostos de l'Ajuntament de Navarcles | AjNvc
Redacció
08 de març del 2022
Actualitzat a les 12:07h
L'Ajuntament de Navarcles ha apro­vat en ple extraordinari el pres­supost 2022, que puja a 6.311.889 euros, un 1,09% superior al de l'any 2021. Per tant, es tracta d'un pressupost continuista que el govern ha elaborat amb prudència "donada l'actual situació econòmica que es viu de forma global". Malgrat això, inclouen un augment d'un 15,52% de la partida destinada a l'ajut a entitats i persones.

En el pressupost hi destaquen més de 60.000 euros seguir donant suport a les entitats del municipi, 23.000 euros dels quals a les entitats esportives; 3.900 euros per ajudes als lloguers per a joves; 53.900 euros per ajudes a famílies; 8.450 euros per a la dinamització comercial del municipi, una despesa en educació de 771.495 euros.

Entre les principals inversions que inclou el pressupost per al proper any, destaquen la remodelació del Pla de Cal Tapi­as i la Font de la Cura amb l'objec­tiu de reordenar el parc; el trasllat de la caseta de la captació d'aigua per al reg mu­nicipal del carrer Monestir al carrer Ubac; continuar amb la reno­vació de l'enllumenat a les vies urbanes; la implantació de plaques fotovol­taiques per un consum d'energia neta en els edificis municipals; la construcció del menjador de l'Es­cola Catalunya - Edifici Vermell; l'obertura d'un nou carrer sota el CAP nou, el nou pàrquing per al CAP amb una capacitat superior als 150 cotxes, i millores importants tant a l'Audi­tori com a La Creueta.

Gairebé el total d'ingressos pro­venen d'ingressos corrents, com impostos (plusvàlua, impost de ve­hicles, IBI, activitats empresarials, construccions, etc.), taxes i preus públics, trasferència, subvencions i ajuts que rep l'Ajuntament per fi­nançar despesa corrents i ingressos patrimonials. Pel que fa a les despeses, la major part dels diners es dediquen a re­muneracions de personal municipal, despeses corrents i serveis, despe­ses financeres i aportacions a en­titats i ajudes a persones, que és el capítol que més ha augmentat.