El punt del Palau Firal passa a vacunar els adults el divendres i els infants el dimarts

Salut ha reordenat aquesta setmana els punts de vacunació per ajustar-se a la baixada de demanda existent

Una noia vacunant-se a Manresa
Una noia vacunant-se a Manresa | Gemma Aleman
Redacció
07 de març del 2022
Actualitzat a les 15:19h
Salut ha reordenat aquesta setmana els punts de vacunació de la Covid per ajustar-se a la demanda existent. Aquesta punts es mantenen per poder donar cobertura a la població no vacunada o bé a la població adulta i infantil que necessita acabar la pauta de vacunació o administrar-se una dosi de reforç.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central (RSCC) ja s'han administrar des de l'inici de la campanya  1.031.369 dosis, de les quals 371.098 al Bages, 223.793 a l'Anoia, 20.195 al Moianès, 24.486 al Solsonès, 77.766 al Berguedà i 314.031 a Osona. Tres de cada quatre ciutadans de la RSCC ja ha rebut la dosi de reforç i ha completat la pauta de vacunació. Per això l'interès en la vacuna ha baixat molt en les darreres setmanes tot i que continua sent molt important tenir la pauta completa per garantir una cobertura contra la infecció.

A partir d'aquest dilluns, els horaris dels punts de vacunació poblacionals se centralitzaran en un o dos dies setmanals. A Manresa, el Palau Firal atendrà als adults els divendres de 9 del matí a 3 del migdia i als infants, els dimarts, de 2 del migdia a 8 del vespre.

Pel que fa als punts de vacunació a hospitals ja s'han donat per tancats pel que fa a la vacunació amb cita prèvia a través de la web del departament i només faran vacunació oportunista en pacients que ho requereixin. Igualment, la vacunació oportunista també es manté en els centres d'atenció primària.

El portal vacunacovid.catsalut.gencat.cat permet fer cita prèvia en aquests punts de vacunació poblacional amb concentració de cites en els dies hàbils.