Un oasi de contes (sí, també per a adults) al bell mig de Manresa

El santvicentí Gerard Muixí aixecarà la persiana, divendres, de Poques paraules, una llibreria "de barri" que transcendirà la condició de botiga convencional

El santvicentí Gerard Muixí obrirà el Poques paraules aquest divendres
El santvicentí Gerard Muixí obrirà el Poques paraules aquest divendres | AFT
07 de març del 2022
Actualitzat a les 15:00h
Després de més de deu anys baixant a Barcelona pràcticament cada dia per treballar, el santvicentí Gerard Muixí va decidir fer cas a aquella veueta que d'un temps ençà li xiuxiuejava que havia arribat el moment d'engegar un projecte propi a prop de casa; un projecte que tingués a veure amb el món del llibre i que el pogués desenvolupar a prop de casa. A cinc minuts a peu, concretament. "Entre les diverses idees que em van passar pel cap, la d'obrir una llibreria va ser la que va acabar prenent forma", explica. I no una llibreria qualsevol, no: la intenció de Muixí és "especialitzar-me en el conte però en un concepte ampli, no només infantil".

En aquest sentit, en el nou espai que regentarà, la gent hi trobarà, sobretot, publicacions de literatura infantil i juvenil i obres de narrativa breu per a adults. I diem sobretot perquè per a l'emprenedor de Sant Vicenç de Castellet és important remarcar que especialitzar-se en aquest àmbit no vol dir, en cap cas, excloure els altres: "a grans trets i simplificant, la llibreria comptarà amb quatre àmbits que no necessàriament estaran separats: literatura infantil i juvenil; narrativa breu per a adults; 'no llibres' vinculats al món del conte (com puzzles amb imatges d'il·lustradors, titelles o jocs), i altres llibres (bàsicament les principals novetats literàries)". 

Així doncs, i amb el projecte força clar i embastit, havia arribat el moment de buscar un local on materialitzar-lo. Tenint en compte els requisits geogràfics (a cinc minuts a peu de casa), el rang d'ubicació quedava reduït al barri antic de Manresa, que és on viu amb la seva parella i les seves dues filles, de 7 i 4 anys. Una altra condició que havia de complir l'espai era que "havia de ser prou gran com per instal·lar-hi racons de fulleig de llibres i per acollir-hi activitats complementàries" (presentacions de llibres, hores del conte, clubs de lectura...).

Va trobar el candidat perfecte al número 35 del carrer Urgell, on durant molts anys hi havia hagut la botiga de decoració i regals Colony que va tancar just abans de la pandèmia i que va ser substituïda per un establiment de roba per a la llar que no va acabar reeixint. "És una zona on hi ha molt comerç de proximitat, i com que precisament el que jo vull és ser una llibreria de barri, em va com anell al dit", assegura.

Projecte clar, local escollit... Només falta el nom! "Vaig decidir posar-li Poques paraulespartint de la idea que amb el conte -no només infantil- n'hi ha prou amb pocs mots per explicar qualsevol cosa", diu Muixí, que es declara un gran amant de la literatura infantil i juvenil: "tenir dues filles m'ha ajudat a entrar encara més en aquest món, que trobo interessantíssim". A més, apunta, "ara és un bon moment per entrar a les llibreries a remenar publicacions d'aquest àmbit i en català, amb o sense l'excusa de la canalla".

Ultimant els detalls de la inauguració
El Poques paraules obrirà les portes aquest divendres, 11 de març, a les cinc de la tarda, "sortint de recollir les nenes a l'escola". La inauguració serà oberta a tothom. Aquests darrers dies, Gerard Muixí està treballant per tenir-ho tot a punt pel gran dia. Pràcticament, l'únic que li falta és acabar d'omplir els prestatges amb la màgia d'aquells móns fantàstics on només s'hi arriba a través dels contes.
 

L'únic que falta és omplir les prestatgeries de contes Foto: AFT