Ucraïna al Cor demana «sobretot» roba tèrmica i material d'higiene i sanitari

La plataforma continua enviant furgonetes cap a la frontera des dels baixos de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada

Voluntaris d'Ucraïna al Cor classificant els productes abans del seu enviament cap a la frontera ucraïnesa
Voluntaris d'Ucraïna al Cor classificant els productes abans del seu enviament cap a la frontera ucraïnesa | Pere Fontanals
06 de març del 2022
Actualitzat a les 16:33h
"No tinc gaire temps per parlar", diu Svitlana Hladiy a NacióManresa sense aixecar la vista de la muntanya de productes que té al davant i que va agrupant segons la seva naturalesa, "està a punt d'arribar una furgoneta i ho hem de tenir tot a punt perquè no perdi gaire temps".

L'activitat als baixos que l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha cedit a la plataforma Ucraïna al Cor és frenètica. Però ben coordinada. Mentre uns agrupen el material per tipus, altres l'embossen i uns tercers apilen les bosses de manera que la furgoneta pugui carregar segons les necessitats i marxar, de nou, rumb a la frontera ucraïnesa.

Hi ha piles de roba, però també altres materials, des de bolquers per a nadons fins a alguna joguina o caixes de gasses i altre material sanitari, "del que estan molt mancats" a la zona. Ucraïna al Cor demana, sobretot, coses pràctiques i que es fan servir en el dia a dia. En el cas de roba prioritzen articles tèrmics, que abriguen i no ocupen molt espai, i altres tèxtils "de mida petita". En un racó, una nena, la Tamara, fa dibuixos per enviar als infants ucraïnesos que arribin a la frontera.

"Cal tenir en compte que les farmàcies estan tancades perquè no tenen medicaments i les botigues de productes frescos obren poca estona perquè els pocs que arriben de seguida els tenen venuts". Ucraïna al Cor continua enviant furgonetes en direcció al seu país d'origen tot esperant que s'acabi el malson.