Sor Lucía arriba a la frontera i aquest diumenge té previst recollir els refugiats ucraïnesos

La directora de la Fundació Santa Clara fa una crida per buscar famílies d'acollida i explica que s'està intentant llogar un autobús cap a Manresa

Sor Lucía enviant un missatge des de Satu Mare
Sor Lucía enviant un missatge des de Satu Mare | FCSC
06 de març del 2022
Actualitzat a les 16:33h
Sor Lucía Caram ha arribat aquest dissabte a la tarda a Satu Mare, a tocar de la frontera de Romania amb Ucraïna, i aquest diumenge es desplaçarà fins a Siret on té previst recollir famílies de refugiats que tenen parents al Bages i que serien a Manresa properament, segons ha explicat la presidenta de la Fundació del Convent de Santa Clara a les xarxes socials. Una de les famílies que anaven a recollir, però, ha desistit d'arribar a la frontera per problemes de salut.

La monja ha explicat la trista situació que s'ha trobat als camps i als pobles fronterers amb milers de refugiats, però també ha volgut destacar "la gran quantitat de voluntaris" que donen suport a les famílies que fugen de la guerra.



La Fundació, que a partir de la darrera crida de la seva directora abans de marxar cap a l'est d'Europa ha aconseguit un pis i molts oferiments d'acollida a casa per a persones refugiades, ha insistit en la demanda de vehicular aquest suport amb més famílies que puguin acollir i d'activar els pisos de la Fundació.

També ha explicat que el Bages s'està organitzant per llogar un autobús per omplir-lo de famílies refugiades que arribaria a Manresa.