Agressions russòfobes a dos establiments de Manresa

Apareixen pintades a una botiga de productes d'alimentació de l'est d'Europa i desmunten el rètol d'un bar regentat per una russa

Gotes de sang pintades a la porta de l'establiment i missatge a terra esborrat pels propietaris
Gotes de sang pintades a la porta de l'establiment i missatge a terra esborrat pels propietaris | Pere Fontanals
04 de març del 2022
Actualitzat a les 21:41h
Dos establiments de Manresa regentats per persones russes han patit agressions durant les darreres hores a conseqüència de l'escalada de tensió per la guerra d'Ucraïna. L'increment de la tensió en la zona de conflicte i l'ús de discursos exacerbats a les xarxes i en bona part dels mitjans de comunicació ha comportat que la russofòbia s'hagi deixat veure ja a la capital del Bages en una botiga de productes d'alimentació i en un bar. En tots dos casos, perpetrats en horari nocturn quan l'establiment estava tancat.

Un establiment de productes d'alimentació importats de l'est d'Europa -també d'Ucraïna- regentat per russos entre el Passeig i el carrer Barcelona ha patit pintades. El missatge: gotes de sang amb pintura vermella a la façana, i una pintada amb el missatge "torneu-vos-en a casa" a terra. El missatge era escrit en rus i, per tant, amb l'alfabet ciríl·lic. Les gotes simulant sang encara són visibles, però el missatge de la calçada ha estat esborrat pels propietaris amb productes derivats del quitrà.

Per una altra part, en un bar de la zona de la Fàbrica Nova regentat per una dona russa, una o més persones desconegudes els ha fet desmuntat un rètol on anunciava els entrepans, tapes i altres plats, tot i que ha estat reparat i tornat a penjar. En aquest cas, el bar té una carta convencional no especialitzada en menjar o beure rus, i el rètol era escrit en català.