vídeo

Missatge de suport de Pep Guardiola a la candidatura de Xavier Antich per a Òmnium

L'entrenador del Manchester City demana a tots els socis de l'entitat que votin per mantenir "el llegat de la Muriel Casals i el Jordi Cuixart"

Guardiola, en un partit del Manchester City | Europa Press
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 23 de febrer de 2022 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa gairebé una dècada que viu fora -per motius laborals-, però Pep Guardiola no ha deixat de banda Catalunya en cap moment. L'exentrenador del Barça, actualment al Manchester City, ha tornat a evidenciar el seu compromís amb el país en pronunciar-se sobre les eleccions d'Òmnium Cultural.

En un vídeo publicat a les xarxes socials per la candidatura de Xavier Antich -l'única que es presenta-, Guardiola demana que tots els socis participin en la votació "perquè el llegat de la Muriel Casals i el Jordi Cuixart continuï amb el Xavier Antich, la Mònica Terribas, el David Fernández i amb tanta i tanta gent". Per a l'entrenador de Santpedor, aquesta candidatura ha de tirar endavant per tal que Òmnium "segueixi sent una eina fonamental per al nostre país". "Som-hi tots, i a votar!", ha sentenciat Guardiola.
Al costat d'Antich, Terribas i Fernàndez, la nova junta directiva d'Òmnium inclourà Marina Gay, Marina Gallés, Marta Gabasall, Joaquim Forn, Natza Farré, Natalia Touzon, Iolanda Fresnillo, Núria Basi, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Lluís Duran, Dídac Amat i Marc Sanjaume.


L'única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural haurà de rebre ara l'aprovació dels socis. Des del 10 de febrer i fins al 26 podran validar-la via votació electrònica. El mateix dissabte 26 de febrer també es podrà votar al recinte on se celebrarà l'assemblea general de l'entitat, a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquest any es renoven els càrrecs de presidència, vicepresidències 1a i 2a, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies. Terribas ocuparà la vicepresidència primera, mentre que Gay, portaveu d'Òmnium a Somescola i enginyera de camins, serà la vicepresidenta segona. Marina Gallés -advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB-, serà la secretària de l'entitat, mentre que Marta Garsaball -advocada i directora de serveis del Departament de Cultura- exercirà les funcions de tresorera.

 

Participació