Dotze castells de foc simultanis donen per finalitzada la Festa de la Llum de la tornada a la normalitat

Els punts de llançament s'han distribuït per tot Manresa de manera que es poguessin veure des de tots els balcons de la ciutat

Vídeo | Un dels punts del castell de focs, a les escales de la seu
Vídeo | Un dels punts del castell de focs, a les escales de la seu | Pere Fontanals
21 de febrer del 2022
Actualitzat el 22 de febrer a les 12:19h
Aprofitant l'experiència de les festes pandèmiques, la Festa de la Llum s'ha acomiadat aquest dilluns amb dotze castells de foc llançats des de dotze punts diferents de Manresa de manera simultània que es poguessin seguir des de totes les cases de la ciutat. Amb aquest acte s'ha donat per finalitzada la Festa de la Llum de la tornada a la normalitat, pràcticament sense restriccions a banda de l'ús de mascaretes.

Els focs artificials s'han llançat des del mirador de la Balconada, darrere del convent de Santa Clara; des del turó de les Fades, a la Casa de la Culla; des del parc de Sant Ignasi, darrere de les piscines municipals; des de davant del CAP Sagrada Família; des de les escales de la Seu; des de la plaça Mil centenari; des de la plaça Catalunya; des del jardinet, a la zona del frankfurt Cal Xavi; des del parc de Puigterrà; des de davant de l'escola la Séquia; des del parc del Museu de la Tècnica, i des del turó Puigberenguer, al barri de la Mion.


La Festa de la Llum, administrada enguany pel Casal Cultural Dansaires Manresans, ha recuperat la presencialitat en tots els seus actes, i la gent ha respost omplint els actes culturals i tradicionals, amb la novetat en el format del Misteri de la Llum i l'arribada de la llum i l'aigua al Monument a la Llum.

Els actes de la Festa de la Llum continuaran, encara, fins al 6 de març amb la Transéquia. Entremig, el proper cap de setmana, Manresa celebrarà la Fira de l'Aixada ja en tota la seva esplendor.