Hi Érem Totes convoca concentracions a la porta dels jutjats contra el judici del 8-M de 2019

Els Mossos s'han presentat aquest dissabte a casa de les tres activistes que no van recollir la citació judicial, però no les hi han trobat

Arribada de la manifestació de dissabte passat a la plaça Major de Manresa
Arribada de la manifestació de dissabte passat a la plaça Major de Manresa | ACN
19 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:43h
El grup de suport a les deu encausades per la vaga feminista del 8-M de 2019 a Manresa, Hi Érem Totes, ha convocat concentracions, activitats i música a la porta dels jutjats els els propers dimarts i dimecres a partir de les 9 del matí durant el judici sobre aquests fets.

Hi Érem Totes, que va aplegar unes 1.500 persones a la manifestació del dissabte 12 de febrer als carrers de Manresa, vol aprofitar aquesta força per exigir l'"absolució" de les encausades, que s'enfronten a una petició total de la Fiscalia de 19 anys i mig de presó i més de 23.000 euros de multa per presumptes delictes de desordres, danys i atemptat a l'autoritat, per tallar una carretera en un polígon de Santpedor, fer pintades a la FUB i llançar ous de pintura contra la comissaria de la Policia Nacional durant la jornada de vaga.

Precisament, en el ple de dijous el govern de Manresa va evitar pronunciar-se dijous passat a favor de l'absolució de les encausades en una moció on deia que les penes sol·licitades per la Fiscalia "són desproporcionades" i que estaven en contra de "totes les violències". La moció que va presentar ERC i Junts i que només van votar ells mateixos, venia a substituir una moció de Fem Manresa que sí que demanava l'absolució i que condemnava l'actuació policial del 8-M de 2019 al vespre.

Tres de les encausades, pendents de ser detingudes
Tres de les deu encausades per aquests fets han rebut la visita dels Mossos d'Esquadra aquest mateix dissabte al matí, segons ha pogut saber NacióManresa, però els agents no les han trobat als domicilis on estan empadronades.

Les tres activistes creuen que poden ser detingudes en qualsevol moment abans del judici, ja que no van recollir la citació judicial quan els va arribar.