L'Ajuntament de Manresa contracta disset persones que estaven a l'atur

Les persones contractades són majors de 45 anys i dones aturades de llarga duració o que hagin estat víctimes de violència masclista

Una oficina de l'Ajuntament de Manresa
Una oficina de l'Ajuntament de Manresa | AjM
Redacció
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:29h
En el marc del Programa Treball i Formació, promogut i impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, l'Ajuntament de Manresa ha incorporat a diferents departaments disset treballadors amb unes contractacions d'una durada de 12 mesos.

El col·lectiu prioritari definit per aquesta convocatòria són persones en situació d'atur, especialment aquells col·lectius amb risc d'exclusió laboral o social i que s'agrupen, en aquesta ocasió, en dues línies:

- Línia MG45 (col·lectiu de persones majors de 45 anys): s'han incorporat sis persones per ocupar llocs de peonatge i dos d'auxiliars d'equipament.
- Línia Dona (dones aturades de llarga durada, i especialment aquelles que han estat víctimes de violència masclista): s'han incorporat dues dones per ocupar vacants de peó, una d'auxiliar d'equipaments, tres netejadores i tres auxiliars administratives.

L'objectiu d'aquest programa és facilitar, a les persones en situació d'atur amb més dificultats d'accedir al mercat de treball, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant un contracte laboral amb el que podran desenvolupar tasques professionals i rebre formació (d'una durada de 60 hores i dins del seu horari laboral) per a l'adquisició de competències transversals.

Al llarg de tot el programa comptaran amb un acompanyament i coordinació per part d'una tècnica d'ocupació del Servei local d'ocupació (CIO) amb l'objectiu de facilitar a les persones contractades una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial, si s'escau, així com facilitar que segueixi la formació que s'estableix en el projecte . Al mateix temps també es definirà un itinerari personal d'orientació i inserció per a facilitar la inserció un cop les persones hagin acabat les contractacions a l'Ajuntament.