​L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central enceta un canvi d'etapa

El pla de treball de l'entitat ha passat de ser anual a triennal i el pressupost pels tres anys suma més d'un milió d’euros

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central celebrarà assemblea el proper 24 de febrer
L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central celebrarà assemblea el proper 24 de febrer | ACCC
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:53h
L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central farà la seva assemblea el proper 24 de febrer al Palau Firal de Manresa. L'acte, que començarà a les deu del matí, comptarà amb les entitats promotores i participants de l'ateneu i preveu celebrar-se de manera presencial. Hi ha una trentena d'entitats convocades, totes pertanyents a l'economia social de les comarques centrals. 

A la trobada d'enguany, l'ateneu cooperatiu explicarà el seu canvi d'etapa amb un nou pla de treball a tres anys vista. L'entitat, que existeix des del 2016, ha complert cinc anys d'història i ha passat de treballar anualment a comptar amb una proposta triennal, el pressupost de la qual suma 1.132.000 euros. D'aquesta manera, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central continuarà vetllant per promoure la creació de noves empreses de l'economia social i generar riquesa i ocupació de qualitat al territori.

Agroalimentació i cultura
L'assemblea servirà per presentar els dos nous cercles de treball de l'ateneu, sobre agroalimentació i cultura, formats per les cooperatives promotores Frescoop / MengemBages, MengemOsona i Mas Les Vinyes pel que fa al cercle agroalimentari, i Cases de la Música, Txarango i Kult pel cercle de cultura. Juntament amb les dels dos cercles, el grup promotor està format per les cooperatives Gedi, Sambucus, Set-C, Dies d'Agost i l'associació CAE

Durant la trobada, es treballaran les estratègies des d'eixos sectorials i territorials. I, a part de l'agroalimentació i la cultura, l'entitat posarà atenció a l'habitatge, les cures i les comunitats energètiques com a temàtiques centrals per als propers anys. L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central és l'espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social del Bages, el Berguedà, el Lluçanès, el Moianès, Osona i el Solsonès.