La Festa dels Traginers tornarà a ocupar els carrers de Balsareny aquest cap de setmana

Els actes començaran dijous amb la presentació de la festa als escolars i finalitzaran diumenge amb la gran cavalcada tradicional

Balsareny tornarà a celebrar la Festa dels Traginers aquest cap de setmana
Balsareny tornarà a celebrar la Festa dels Traginers aquest cap de setmana | Estefania Escolà
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:01h
La tradició de l'ofici del traginer tornarà a ocupar els carrers de Balsareny del 17 al 20 de febrer com el primer gran esdeveniment popular de la comarca sense les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-9.

La Festa dels Traginers de Balsareny, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, recupera les principals activitats que comencen la setmana abans de carnaval i culminen diumenge amb la tradicional cavalcada.

Els actes s'iniciaran la tarda de dijous amb l'activitat per a escolars de presentació dels motius de la festa i a la nit amb l'obertura de la taverna del traginer com a primer punt de reunió de la celebració. Divendres segueix l'activitat infantil, pel matí amb jocs tradicionals de fusta a la plaça de l'Església i un correfoc a la tarda, mentre que al vespre s'organitzen els sopars amb concert per a joves i grans

El gruix de la programació és concentra el cap de setmana. El matí de dissabte amb una exposició fotogràfica, la cavalcada dels traginers joves i diferents actuacions de dansaires, i per la tarda-vespre els concert de l'Escola de Música, el correfoc i l'espectacle piromusical, amb la ruta nocturna del traginer abans del concert de nit.

Per a diumenge com a dia gran s'organitza el mercat artesà als carrers del centre del municipi, més la demostració de la ferrada dels animals i el guarniment de carruatges abans de la gran cavalcada tradicional. Tanca els actes la celebració de les curses al castell per a totes les edats amb ases, ponis, mules i cavalls.

Festa Tradicional d'Interès Nacional
Declarada Festa d'Interès Turístic el 1970 i Festa Tradicional d'Interès Nacional a Catalunya el 1999, la Festa dels Traginers de Balsareny forma part del Patrimoni Festiu de Catalunya des de 2010. La festivitat ret homenatge als viatjants que a finals del segle XIX feien parada al municipi amb els seus animals de càrrega, provinents de França i camí de Barcelona. Enguany es preveu l'assistència d'entre 5.000 i 7.000 persones a la cavalcada de diumenge, que és el principal reclam de la festa.
 

Programa de la Festa dels Traginers 2022 by La muntanya russa on Scribd