El Col·legi d'Arquitectes organitza l'exposició «Paisatge urbà a l'oli» d'Aida Mauri Cusart

La mostra s'inaugurarà dimecres a la Casa Lluvià amb una visita guiada a càrrec de l'artista

Vista parcial d'una de les obres d'Aida Mauri Cusart
Vista parcial d'una de les obres d'Aida Mauri Cusart | Aida Mauri
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:05h
El proper dimecres, 16 de febrer a les 7 de la tarda s'inaugurarà a la sala d'exposicions de la Casa Lluvià l'exposició Paisatge urbà a l'oli, obres de l'artista Aida Mauri Cusart, que farà una visita guiada a la mostra. L'exposició està organitzada per la demarcació a la Catalunya Central del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

La pintora, nascuda a Moià el 1991, compta en el seu currículum amb premis en concursos de pintura seca i pintura ràpida de tot l'estat espanyol. Els darrers, en pintura seca, al Concurso Zurbarán de Badajoz 2020 i Premio Ciudad de Coín 2020, i en pintura ràpida, 1r premio Daimiel 2021, 1r premi La Vall d'Uixó 2021 i 1r premio Bolaños 2021. Ha exposat el 2017 a Tarancón (Cuenca) a la galeria Art mirror Gallery, a la galeria Intel·lecte de Sabadell, al Centre Cívic Cotxeres de Sants i a l'exposició col·lectiva a la galeria Fariza a Getxo, Vizcaya. També el 2018 al Casino de Caldes de Montbui, i a La casa del Arte de Córdoba. Actualment té exposició permanent en la galeria El Claustre de Girona i amb el Grup d'art escolà a Barcelona, Lleida i Tarragona.

Les seves obres es caracteritzen per unes perspectives molt marcades, amb gran profunditat, que juguen amb una gamma de colors monocromàtics. Inspirada en els dies de pluja, i en el rastre que aquesta deixa amb el temps als edificis més antics. La seva tècnica pretén reflectir aquest tipus de marques que tots coneixem als edificis de qualsevol lloc. La pluja, l'unificador universal, encara que no plou sempre al gust de tothom. Una frase que té molta connexió amb el món de l'art, ja que l'art sempre és art encara que no a tots agradarà. 

A partir d'aquesta premissa la seva obra pretén portar la marca de la pluja més enllà, no només pintant-la com a tema sinó abstraient els llums, els colors, els reflexos per crear una simbiosi entre l'obra figurativa i l'abstracta, tan diferents en concepte, però en aquest cas connectades i en equilibri. 

Sempre comença amb una taca de la qual emergeixen contorns i llums. Utilitzant el color per emfatitzar les zones del quadre que realcen la composició en una abstracció de color per donar protagonisme a les petites variacions dels matisos de color. 

La pintura a l'oli li permet treballar la taca sense destruir-la però al seu torn, quan s'eixuga accepta repetides veladures que aprofundeixen les ombres i llums deixant la primera fase en transparència, igual que veiem als raigs dels cims d'aquells edificis que abans s'esmentaven, creant-se així una sensació de moviment i frescor alhora, imitant el procés natural de manera artificial. 

La mostra es podrà visitar de dimecres a dissabte de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, seguint totes les mesures d'higiene i seguretat d'acord amb la normativa sanitària vigent.