Unió de Pagesos convoca una concentració contra la immatriculació de la parròquia de Maians

La convocatòria té el suport de les entitats municipalistes Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

Rectoria de l'església de Sant Andreu de Maians
Rectoria de l'església de Sant Andreu de Maians | Nia Escolà
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:32h
Arran del darrer cas de doble immatriculació de l'església de Maians, Unió de Pagesos i les entitats municipalistes Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han convocat per aquest dimecres, 16 de febrer, una concentració per tal d'exigir el retorn dels béns històrics i culturals immatriculats per l'Església.

La protesta es farà a les 11 del matí davant de l'església de Sant Andreu de Maians, al terme de Castellfollit del Boix, sota el lema "A Déu el que és de Déu i als pobles al que és dels pobles". El punt escollit per fer la mobilització és especialment representatiu ja que, com van denunciar els convocants a finals de la setmana passada, "aquest és un dels béns immatriculats pel Bisbat de Vic a la Catalunya Central". Diumenge, però, el rector de la parròquia, Xavier Bisbal, va llegir als feligresos una carta on defensava la correcta immatriculació del temple per part de l'Església.

Aquesta concentració es farà dins del seguit d'actes de protesta arreu de l'Estat convocats per la Coordinadora Recuperando al llarg del mateix dimecres, per tal de reclamar el retorn dels béns immobles immatriculats per l'Església arreu del territori espanyol.