La Febrada de Navarcles torna per Sant Valentí amb la premissa del divertiment més viva que mai

La 33a edició d'aquesta farsa ha estat escrita i dirigida per Jaume Costa i es representarà al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas els dies 14, 19 i 20 de febrer

Imatge d'un dels assajos de La Febrada d'enguany
Imatge d'un dels assajos de La Febrada d'enguany | Jaume Costa
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:44h
Nou indici que la normalitat prepandèmica cada cop està conquerint més terreny. Després d'un 2021 incert i ple de restriccions, aquest 2022 La Febrada de Navarcles tornarà a representar-se quan toca: durant la Festa Major d'Hivern que se celebra coincidint amb el dia de Sant Valentí, patró del municipi. L'any passat, aquesta mítica obra teatral tan genuïna i participada per gent de totes les edats i condicions, va haver-se de posposar quatre mesos perquè el febrer -que era quan s'havia d'estrenar- ens trobàvem immersos en el pic de la tercera incursió Covid. 

Ara, i després d'haver surfejat com han pogut la sisena onada, els encarregats de donar vida a la 33a edició de La Febrada ja ho tenen tot a punt per aixecar el teló. Ho faran ni més ni menys que aquest dilluns, 14 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, en una estrena que ja té omplerta més de la meitat de la platea de l'Auditori Agustí Soler i Mas. La d'avui, però, no serà l'única funció que oferiran: també hi haurà passis el dissabte 19 a dos quarts de nou del vespre i el diumenge dia 20 a les cinc de la tarda (les entrades, en aquest enllaç).

Un llamp que ho altera tot
Sota el títol Llamps i trons (el misteri de la Font Nova), l'argument de La Febrada d'enguany arrenca amb un poble de Navarcles desesperat perquè fa mesos i mesos que no plou. Totes les fonts del municipi estan ben seques, i des del consistori ja no saben com fer-s'ho per abastir les cases del poble d'un dels recursos més bàsics i essencials per viure. Un bon dia, però, el cel els regala una gran tempesta. Sembla que tot plegat va tornant al seu lloc però resulta que, arran d'un llamp que va espetegar al bell mig de la Font Nova, comencen a passar coses ben estranyes...

"I ja no explico res més, que no vull fer spoilers!", somriu el director de la farsa, Jaume Costa, que aquest any també n'ha creat el guió: "és curiós perquè l'obra la vaig començar a escriure l'estiu del 2020 i, evidentment, no tenia ni idea que quan es representés, la sequera també la tindríem a la vida real", explica. Aquesta serà la tercera Febrada que l'actor navarclí dirigeix. Ja ho havia fet amb Estimat Agustí (que també havia signat ell i que va ser un homenatge a l'alma mater d'aquesta tradició tan navarclina) i amb Cal Primmirat: una masia o un disbarat?, escrita per Xènia Sellarés i estrenada el juny passat. 

Passió i implicació
"El que he buscat amb aquest guió ha estat, sobretot, que tant públic com intèrprets s'ho passin bé", assenyala Costa. I és que tal com apunta, "amb tot el que hem passat, el que la gent vol és distreure's, riure i no pensar gaire". 

En total, La Febrada d'enguany ha comptat amb la implicació de 49 persones, entre actors i actrius, dansaires (dirigits per Loli Rubio), tramoies, regidors i tècnics. "El més bonic de tot és veure les ganes que hi posa tothom: hem de pensar que molta gent només puja dalt d'un escenari per sortir a La Febrada", s'enorgulleix el director, que ja avança que la d'aquest 2022 és una obra "molt coral" en què "cadascú hi tindrà el seu moment de glòria" i on "els decorats jugaran un paper destacat".