11
de febrer
del
2022
Actualitzat
a la
13:43h
L'associació L'Era ha programat per als dissabtes 19 i 26 de febrer un curs per a aprendre els aspectes pràctics relacionats amb el cultiu ecològic d’olivera, ametller i vinya. El curs es farà a la finca can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa (Carretera Vella d’Abrera a Manresa, 1411-b Km 23,6). La informació del curs es pot consultar a la pàgina web de l'entitat.
El programa tractarà la plantació, l'elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, el control d'adventícies i també les pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica. Serà un tast amb les directrius bàsiques i els secrets del cultiu, especialment en secà, tant a petita escala com a nivell professional.
Les classes del curs seran a càrrec de Tomàs Llop, pagès professional, pioner en producció ecològica de Sant Jaume Sesoliveres i professor habitual en la formació que ofereix l'entitat.
Aquests cultius, rústics i soferts, han viscut moments d’oblit i de menyspreu. Actualment viuen una revalorització gràcies a la constatació de les propietats nutricionals i organolèptiques dels seus productes, així com de la seva capacitat d'adaptació a les nostres condicions climàtiques.
Les persones interessades poden inscriure's a botiga.associaciolera.org, a través del correu electrònic [email protected] o als telèfons 938 787 035 / 672 337 305.
El programa tractarà la plantació, l'elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, el control d'adventícies i també les pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica. Serà un tast amb les directrius bàsiques i els secrets del cultiu, especialment en secà, tant a petita escala com a nivell professional.
Les classes del curs seran a càrrec de Tomàs Llop, pagès professional, pioner en producció ecològica de Sant Jaume Sesoliveres i professor habitual en la formació que ofereix l'entitat.
Aquests cultius, rústics i soferts, han viscut moments d’oblit i de menyspreu. Actualment viuen una revalorització gràcies a la constatació de les propietats nutricionals i organolèptiques dels seus productes, així com de la seva capacitat d'adaptació a les nostres condicions climàtiques.
Les persones interessades poden inscriure's a botiga.associaciolera.org, a través del correu electrònic [email protected] o als telèfons 938 787 035 / 672 337 305.