Manresa començarà a administrar les segones dosis de vacunes pediàtriques divendres

Fins ara, més de 10 mil infants d'entre 5 a 11 anys s'han vacunat a la Regió Sanitària de la Catalunya Central amb la primera dosi

Infants vacunant-se contra la Covid
Infants vacunant-se contra la Covid | CatSalut
Redacció
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 20:42h
Aquesta setmana, els equips de primària comencen la vacunació de les segones dosis pediàtriques per a la Covid-19, que corresponen als infants de 5 a 11 anys que van començar a vacunar-se a mitjans de desembre. A Igualada dimecres ja es va viure la primera tarda de vacunació pediàtrica en segones dosis mentre que es continuen administrant primeres dosis als nens i nenes que encara no han rebut la vacuna. Manresa i Berga ho faran aquest divendres i Vic començarà a vacunar les segones dosis pediàtriques a partir del dia 16 de febrer.

Fins ara, prop de 10.500 nens i nenes d'aquesta franja d'edat s'han vacunat amb una primera dosi a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, que representa un 30,44% de vacunació pediàtrica prevista a la regió sanitària segons dades recollides pel CatSalut a 9 de febrer. A l'àrea Bages, Solsonès, Moianès, el percentatge és inferior, amb un 29,05% d'infants vacunats.

Per a vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys en primera dosi cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat, i per a la segona se segueix el mateix procediment que en la vacunació d'adults, s'avisa via SMS. La vacunació pediàtrica es fa en horaris diferents del de les persones de 12 anys o més. Així, el punt de vacunació pediàtrica a Manresa serà igualment al Palau Firal però sense coincidir amb la vacunació d'adults.

Per a aquest grup d'edat s'administra una posologia específica d'una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech - Comirnaty). La dosi administrada per a la franja d'edat d'entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s'administra als adolescents i adults (30 mcg). Els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal hauran d'anar acompanyades d'una persona que porti signada l'autorització impresa que trobaran al portal canalsalut.gencat.cat.

Diferents casuístiques en aquestes segones dosis pediàtriques
L'alta incidència de casos de Covid-19 en població infantil en els mesos de desembre i gener ha generat dubtes de qui pot apuntar un nen o una nena a rebre la segona dosi. En aquets sentit, recordar que si un nen o nena és un cas positiu de Covid-19, no es pot vacunar. Tampoc si està realitzant una quarantena per contacte estret.

Si és un cas positiu de Covid-19, haurà de vacunar-se vuit setmanes després de la recuperació de la malaltia. Si és contacte estret però no un cas positiu de Covid-19 es podrà vacunar una vegada finalitzi la quarantena.